Cover van boek Al wat schittert
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Anthos | 2014 | 832 pagina's
ISBN: 9789041424877
Dit boek staat in de lijst Sleutels, geheimen en raadsels

Al wat schittert

We schrijven 1866, de Nieuw-Zeelandse goldrush. Dertien mannen trachten hun puzzelstukjes samen te leggen om een mysterie te ontrafelen want iemand is dood, iemand anders bijna, nog iemand is verdwenen, en er is een waar fortuin aan goud in het spel.

Voor wie graag Charles Dickens leest, is dit een feest van herkenning. De rationele advocaat, de nobele klerk, de pafferige magnaat: bekende types uit de 19e-eeuwse literatuur cirkelen in deze monumentale roman om elkaar heen als hemellichamen. Allemaal zijn ze verenigd in een complexe dans rond de werkelijke sterren van dit verhaal: de hoer, de goudzoeker, de bastaard … en de bedriegers.

“Al wat schittert” is een overrompelend leesavontuur. Eleanor Catton houdt de spanning erin terwijl ze stoeit met de verwachtingen van personages én lezer. Hoewel de plot even onverstoorbaar en onverbiddelijk verder dendert als een stoomlocomotief, blijken de drijvende krachten achter dit verhaaluniversum onmeetbaar en ontastbaar - hoop en bovenal: liefde.

Lees een stukje

De hoer is bij alles betrokken – misschien wist je dat al – ook al is nog niet helemaal duidelijk hoe, of wie dit alles in elkaar heeft gezet, zoals jij al zei. Het ziet ernaar uit dat alle anderen er net zo bij betrokken zijn als wij: zijdelings. Te veel om nu allemaal op te schrijven. Ik heb een vergadering voorgesteld. Ook met de oosterlingen. We komen in het achterzaaltje van de CROWN bij ZONSONDERGANG bijeen. Zal ervoor zorgen dat onze bespreking niet wordt verstoord. Vertel dit aan niemand, zelfs niet aan mensen die je vertrouwt, die hier ook bij betrokken zijn en op een dag naast ons in de beklaagdenbank kunnen komen te staan.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren