Cover van boek Moordduiding
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Sijthoff | 2006 | 415 pagina's
ISBN: 9789021829302

Moordduiding

New York, 1909: een stad waarin de telefonische apparaten furore maken en wolkenkrabbers voortaan tot het straatbeeld zullen behoren. Een stad met een rijke aristocratie, die zoals dat hoort neerkijkt op de nouveaux riches, en helemaal onderaan de maatschappelijke ladder immigranten van allerlei slag.
In die stad arriveert Sigmund Freud, de Weense dokter en grondlegger van de psychoanalyse. Hij bezoekt Amerika, waar zijn theorie een heuse hype aan het worden is. En precies op dat moment wordt er een seriemoordenaar actief, die het gemunt heeft op rijke meisjes. Eén van de slachtoffers, op het nippertje ontsnapt, wordt behandeld door een jonge, onervaren psychoanalyst uit Freuds gezelschap...

Voor wie houdt van intrigerende detectiveverhalen, waarin sfeerschepping minstens even belangrijk is als plot, is dit boek een aanrader. Duik in de pracht en praal van de hogere New Yorkse kringen, wandel door de bruisende wereldstad rond 1910, maak kennis met de figuur van Freud en zijn theorieën.

Lees een stukje

De oude huisknecht bleef de hele nacht op zijn post, al dutte hij snel in. Ook de politieagenten bleven de wacht houden. Waardoor het des te vreemder was dat, toen het meisje in het holst van de nacht plotseling wakker werd, haar mond met een mannenhandschoen hardhandig werd dichtgedrukt en ze een koud, scherp mes in haar nek voelde.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Timur Khakimov
06/11/2013
0

Ik zocht een boek die mij meer als een uitdaging leek dan als een boekbespreking voor de klas, en heb de ideale boek hiertoe gevonden!
Het begin vond ik eerder verwarrend (maar was waarschijnlijk om de illusie aan te wakkeren die op het einde van het verhaal doorbroken wordt)
De details over New York waren goed! De schrijver heeft duidelijk zijn huiswerk gemaakt over hoe New York 100 jaar geleden was.
Het boek vond ik in de algemene lijnen zeer goed met een heel onverwachte wending die je niet ziet aankomen.

laly
18/11/2007
0

Ooooh, echt hé. Vette titel MOORDDUIDING! Oeeeeh! Wordt echt gaaf als je het boek leest. Ik heb het zelf ook gelezen en je moet alleen niet bang zijn dat het over bloed gaat. Het boek is vet en stoer. Als je in de klas moet lezen dan is MOORRDUIDING mijn advies. Bloedgroeten hvj

Wat vind JIJ?

Aantal sterren