Cover van boek Het raadsel van de robijn
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Prometheus | 2003 | 204 pagina's
ISBN: 9789064941016
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib : op onderzoek

Het raadsel van de robijn

Londen, 1872. Sally Lockhart is 16 en wees. Haar vader kwam onder verdachte omstandigheden in de Zuid-Chinese Zee om het leven en liet zijn dochter een vreemde boodschap na. Sally gaat op onderzoek uit, en krijgt daarbij hulp van de jonge fotograaf Frederick en zijn zus Rosa, een actrice.

Als je houdt van sfeervolle detectiveverhalen en dappere helden is dit een absolute aanrader. Laat je onderdompelen in de tijd waarin je opiumkitten vond in de mistige achterbuurten van het Victoriaanse Londen en waarin fotografie een nieuwe, opwindende uitvinding was.

Lees een stukje

Ze was iemand van een jaar of zestien - alleen, en ongewoon knap om te zien. Ze was slank en bleek en droeg rouwkleding met een zwarte muts met linten onder haar kin, waar ze een streng blond haar onder terugstopte die de wind had losgetrokken. Ze had ongebruikelijk bruine ogen voor iemand zo blond als zij. Haar naam was Sally Lockhart, en binnen een kwartier zou ze een man van het leven beroven.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Je moeder
12/05/2014
0

Het was een kutboek!

Lore Geerts-Claes
03/10/2010
0

Het is een zeer intrigerend boek. Door de onverwachte wendingen zorgt de auteur ervoor dat je heel aandachtig leest. In het boek worden er meerdere levens beschreven van mensen die zich op verschillende plaatsen bevinden, op hetzelfde tijdstip. Maar toch zorgt hij ervoor dat de verschillende fragmenten mooi in elkaar overvloeien. Doordat hij de gebeurtenissen op hun hoogtepunten afbreekt en inzoomt op een heel ander deel van het verhaal slaagt hij er in om de spanning nog wat meer op te drijven en wil je alleen nog maar sneller lezen. Door de meerdere complottheorieën word je enkel nog meer door het verhaal opgeslorpt. Ondanks deze totaal verschillende fragmenten slaagt hij erin het als een mooi geheel over te laten komen. Ik moest mezelf inhouden niet meteen het laatste hoofdstuk te lezen. Een knappe schrijfprestatie!

Mingelinckx Jonas
30/10/2009
0

Ik heb "Het raadsel van de robijn" van Philip Pullman gelezen en vind het een zeer goed boek door de verschillende raadsels die zich afspelen in het verhaal, wat soms tot achtervolgingen en vechtparijen leidde In het begin gebeurde er bijzonder weinig waardoor ik het een saai boek vond,maar na ongeveer vijftig pagina's begon er al iets meer spanning in het verhaal te komen waardoor ik de ene na de andere pagina begon te lezen om toch maar te weten wat de volgende stap in hun avontuur zou zijn. Alleen het gebruik van de verkeerde werkwoordsvormen bergeep ik niet helemaal,maar dit is een klein detail. Het verhaal gaat dus over een meisje (Sally) wiens vader plots is gestorven in het buitenland. Ze probeert erachter te komen hoe dit is kunnen gebeuren en wie dit heeft gedaan, zo krijgt ze al snel te maken met meerdere mysteries die ze moet proberen op te lossen. Haar reis is natuurlijk niet zonder gevaren en ze wordt achterna gezeten door mevrouw Holland en haar handlangers. Mevrouw Holland is een oudere dame, die veel handlangers heeft door hun te chanteren en ze is uit op de robijn die Sally ook aan het zoeken is. Dit zorgt natuurlijk voor spannende gebeurtenissen. Kortom dit boek is een echte aanrader.

Stefan De Wilde
04/12/2007
0

Wat een onzinnige commentaar, Mr Kiekens... die "verkeerd gevormde" werkwoorden maken nu eenmaal deel uit van de fantasiewereld die Pullman rond zijn hoofdpersonage Lyra gevormd heeft! Dat de auteur hierbij ook een loopje neemt met de grammatica, weze hem dus gegund. En een avonturenboek is uiteraard een aaneenrijging van "toevallige gebeurtenissen" (hoewel ik de plot zélf bijzonder sterk en ingenieus vond). Daarom ook wordt de trilogie "Het Noorderlicht" beschouwd als fantasy-literatuur (lees: een verzonnen verhaal in een verzonnen wereld) voor de jeugd en jong gebleven volwassenen.
Afin, misschien moet u voortaan enkel nog biografieën lezen, daar is de grammatica doorgaans "correct" en is alles consistent.

Jos Kiekens
30/04/2007
0

Ik vond dit boek moeilijk om te volgen en helemaal niet spannend, uitgezonderd de laatste 10 bladzijden. Wat de bedoeling van de verkeerd gevormde werkwoorden was weet ik niet, maar geslaagd vond ik het niet! De verwikkelingen in het verhaal berusten bijna altijd op toeval, het leek mij wat te verzonnen. Kortom, geen aanrader.

niels
21/01/2007
0

ik heb het boek al gelezen en ik vind het heel mooi. de triologie is ook zeer mooi
allemaal aanraders voor mensen die graag spannende avonturen lezen

Paulien
16/01/2007
0

wel goed ook een goede schrijver trouwens, de trilogie "Het noorderlicht" is echt geweldig!!

emmy
30/09/2005
0

Ik heb het boek al gelezen en ik vond het een spannend boek, maar ik vond het nogal vreemd geschreven. in het begin begreep ik het boek niet echt maar na pagina 50 werd het echt wel spannend.

Yarno Van Hove
28/09/2005
0

Ik heb het boek nog niet gelezen maar dat ben ik zeker van plan. Ik ben nog maar aan pagina 10 geraakt . Ik wil het boek zeker lezen want ik wil weten wat er gebeurd is met haar vader. Ik ken nog maar een paar personages maar die interesseren mij wel. Ik hoop dat ik een mooi, spannend boek te gemoet ga.

Elizabeth
21/04/2005
0

Ik heb eerst Het Gouden Kompas gelezen, dat was zééér goed, en nu ben ik bezig met Het raadsel van de robijn. Tot nu toe is het heel spannend en aangenaam om te lezen.
Superaanrader!!!

Belli
26/11/2004
0

Ik vond het boek echt supper!!!
Toen ik het begon te lezen kon ik het amper wegleggen,het was echt spannend en supergoed!
Zeker een aanrader!!!
groetjes xxx

jasmien
21/11/2004
0

ik heb het boek al gelezen en het is wel een goed boek.het wordt wel nogal ingewikkeld met al die namen.er is ook een zeer spannend einde en je leest hem heel gemakkelijk.

Suzan
04/11/2004
0

Ik heb dit boek nog niet gelezen
maar van plan het te doen
ik heb wel de triologie gelezen van philip pulleman
het goeden compas genaamd
het mooiste boek dat ik ooit gelezen heb
en zekere aanrader
en dan ben ik er zeker van dat Het raadsel van de robijn ook een prachtig boek zal wezen
vele groeten

Wat vind JIJ?

Aantal sterren