Cover van boek Aischa
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Clavis | 2008 | 249 pagina's
ISBN: 9050164153

Aischa

De zestienjarige Aischa is de dochter van Algerijnse immigranten in Parijs. Ze groeit op in een streng islamitische omgeving. Maar als ze gaat studeren gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze wordt vriendinnen met de Joodse Ariane en wordt verliefd op Vietnamees Kim. Ze krijgt het steeds moeilijker twee werelden te verenigen.

Laat je niet afschrikken door het aantal pagina's: je wordt zó meegesleept in het verhaal van Aischa dat je het boek bijna in één ruk uit wil lezen. Je komt bovendien heel wat te weten over de islam en over de moeilijkheden die moslims, en meer in het bijzonder de meisjes, ondervinden als ze geconfronteerd worden met de heel andere gewoontes en waarden in een Westerse samenleving.

Lees een stukje

Moe en buiten adem kwam ik om klokslag zeven uur thuis. Nog nooit was ik zo laat geweest. Gelukkig zaten mijn vader en Ali die avond in de moskee. Ik hoorde mijn moeder de grendel terugschuiven.
'Eindelijk!' riep ze. 'We maakten ons al ongerust over je!'
Om mijn gloeiende wangen te verbergen draaide ik haar mijn rug toe en hing mijn jas op. 'De bus reed voor mijn neus weg... en de volgende had vertraging.'
Voor het eerst in mijn leven loog ik tegen haar.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Margaux
05/04/2013
0

We kregen de opdracht om een boek te lezen over 'andere culturen' en in verband met dit thema is het boek wel goed, er wordt duidelijk beschreven wat de rituelen zijn in de Islam, in dit boek wordt vooral de nadruk gelegd op de verhouding man-vrouw in de Islamitische cultuur. En Aischa is op zoek naar wie ze wil zijn, wil ze bij de de Fransen horen of wil ze een moslima zijn? Goed boek, maar niet dat ik het nog zou lezen.

19/05/2012
0

Het is een heel goed boek waardoor je veel over een andere cultuur leert kennen. Het boek is voor mensen die houden van hoe het ergens anders is en voor wie van een beetje romantiek houdt
en ook soms wat mishandeling.
Ik zou het iedereen aanraden want je denkt soms dat er niks meer kan gebeuren en dan toch verrast het boek je. Zeker lezen.
Een boek over een meisje die niet meer wil zijn wie ze is.

Merel 't Hart
17/03/2011
0

Te mooi!!

Hanne Van Espen
25/06/2010
0

Ooooh. Zoooo mooi!

fatima zahra
13/05/2010
0

ik vind dit boek heel goed. je leeft mee wanneer je het leest en het leest vlot dus geniet er maar van

Wat vind JIJ?

Aantal sterren