Cover van boek Winterijs
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Fontein | 2015 | 256 pagina's
ISBN: 9789026137914
Dit boek staat in de lijst Winter

Winterijs

Amsterdam, 1947. De tienjarige Thomas woont bij zijn vader. Een beetje een vreemde vogel, die papa, een afwezige dromer die moeilijk voor zichzelf en zijn zoon weet te zorgen. Thomas zwerft rond in de stad tijdens een ijskoude winter.
Alles verandert wanneer hij Zwaan leert kennen, en Bet.

Een aangrijpend verhaal over de vriendschap tussen drie kinderen, die alledrie getekend zijn door de oorlog. De innemende Thomas ziet kans de gekwetste kinderen af en toe mee te slepen in zijn levenslust. Dat de pijn slechts in de loop der tijd kan verminderen, is duidelijk.

Lees een stukje

'Zeikerd,' schreeuwde ik, 'Ik sta hier maar te wachten, hè, waarom zou ik op jou staan te wachten? Ik ga terug naar tante Fie, ik heb genoeg van dat zenuwhuis van jou, je ligt de hele nacht te woelen en je laat scheten in bed!'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.90625
jolien van laethem
27/02/2008
0

Winterijs is een pracht van een boek en is heel goed voor de fantasie. Als er iets is wat ik graag doe dan is het wel fantaseren en lezen. Dit boek is zo goed als bijna mijn genre. Het gaat rond kinderen met problemen die ze zelf proberen op te lossen. Dit boek zou ook nog wel kunnen passen in de categorie voltooid verleden tijd, omdat het zich afspeelt in de winter van 1947-1948. Twee en een half jaar na WO||.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren