Cover van boek Wat niemand weet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2013 | 321 pagina's
ISBN: 9789044820638

Wat niemand weet

Het is augustus 1918 en Rosalie zit in de cel. Vier jaar geleden vond ze in de Duitse Friedrich de grote liefde, maar toen brak de oorlog uit, werd Friedrich soldaat en ging Rosalie in het verzet. Oude liefde roest niet, merken Rosalie en Friedrich, maar in tijden van oorlog kan liefde levensgevaarlijk zijn.

Dit verhaal speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Je volgt Rosalie die van de ene naar de andere plek moet vluchten en nergens echt meer welkom is. Dan belandt ze in het ondergrondse verzet tegen de Duitse bezetters en komt ze ongewild terecht in een gevaarlijk avontuur...

Lees een stukje

Met wat ik nu weet, zie ik duidelijk de Rosalies die ik tot dan toe geweest was. Zo had je de dromer Rosalie, het meisje dat geplaagd werd door een niet-aflatend gevoel van ontevredenheid; uit haar ontpopte zich de rebelse Rosalie, die het omgekeerde deed van wat iedereen voor haar had uitgestippeld –zij bleek maar een flits te zijn, een persoon die zich heel goed verstopt had en op het juiste moment had zitten wachten om haar kopje even boven het oppervlak te steken. Later, toen ik de Rosalie was die de weg kwijt was, had ik haar niet meer kunnen terugvinden.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Anoniem
16/10/2022
5

Ik vond het echt een heel goed boek. Het eerste deel heb ik niet gelezen, maar dat hoeft ook niet. Alles wordt duidelijk beschreven en het verhaal zit heel goed in elkaar. Echt een boek dat het waard is om te lezen. Weer een oorlogsverhaal dat op een prachtige manier wordt verteld! Ik kan het zeker aanraden :)

Wat vind JIJ?

Aantal sterren