Cover van boek Vrijdag is de hel minder heet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2014 | 159 pagina's
ISBN: 9789044821857

Vrijdag is de hel minder heet

Vroeger vertelde de zestienjarige Thara haar veertienjarige broer Saijd alles. Als Brusselse moslims proberen ze zich samen aan de regels van de islam te houden, wat niet altijd eenvoudig is. Tot Thara verliefd wordt op een Belgische jongen. Wanneer hun vader dat te weten komt, stelt hij Sajid voor een aartsmoeilijke keuze. Zal de jongen de eer van de familie verdedigen of luistert hij naar zijn hart?

Het valt niet mee om als moslimjongere een evenwicht te vinden tussen onze westerse cultuur en de soms erg strikte denkbeelden die de islam met zich mee kan brengen. Door het verhaal afwisselend te laten vertellen door Thara en haar broer, belicht de schrijfster het probleem vanuit verschillende standpunten. Een intens en sfeervol relaas van het leven tussen twee culturen.

Lees een stukje

Waarom heeft Thara me niets verteld? vroeg hij zich af. Ze had hem toch ook altijd verteld over de privéfeestjes waar ze heimelijk naartoe ging met haar vriendinnen? Feestjes waarop ze niet betrapt kon worden door Kardal of zijn vrienden. Ze had hem toch haar strakke topjes laten zien? De combinatie met haar losjes geknoopte hoofddoek maakte van haar een mysterieuze schoonheid en daar was ze best trots op.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3

Wat vind JIJ?

Aantal sterren