Cover van boek Een nieuwe wereld in 100 dagen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Pelckmans | 2021 | 207 pagina's
ISBN: 9789463832441
Dit boek staat in de lijst Voorleesweek 2021

Een nieuwe wereld in 100 dagen

Stel je voor dat je zelf een Nieuwe Wereld kon ontwerpen. Hoe zou die van jou eruit zien? Deze vraag stelde jeugdauteur Vera Van Renterghem aan talloze jongeren. Ze werden uitgedaagd om zelf een Nieuwe Wereld te bedenken. De gefantaseerde werelden staan verzameld in deze verhalenbundel. De jongeren hebben uiteenlopende achtergronden, hobby's en studierichtingen.
Lees het verhaal van een meisje met het syndroom van Down, een jongen in een asielcentrum, een surfster, een Lego-fanaat, enzovoort. Eén ding hebben de diverse stemmen alvast gemeenschappelijk: de Nieuwe Wereld is hoopvol. Een zachte wereld, een groene wereld, een verdraagzame wereld en nog veel meer. 

Bij ieder verhaal staat tevens een prachtig portret, op maat getekend door de illustrator Eleni Debo. 

Lees een stukje

Kon ik dit eigenlijk wel? Ik kon niet eens een wiskundetoest zonder fouten maken, laat staan een wereld scheppen. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Nanoutje
14/12/2021
5

Ik besprak dit boek voor een boekbespreking. Het is een echte aanrader. Ik leerde veel van wat andere jongeren denken en voelen. Soms kon ik zo goed meevoelen met wat ze schreven dat ik dagenlang met hun verhaal in mijn hoofd rondliep. Wow!

Jan
14/12/2021
5

Een formidabel boek waarin jongeren een authentiek verhaal vertellen over zichzelf en de wereld van hun dromen. Indrukwekkend.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren