Cover van boek Voor jou 10 anderen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2008 | 126 pagina's
ISBN: 9789045106106
Dit boek staat in de lijst Pleegzorg

Voor jou 10 anderen

Cynthia is achtergelaten als baby en groeit op in de grootste chaos. Samen met 10 andere kinderen woont ze in een veel te kleine flat. Met een stuk of wat honden. Eigenaar is 'mama Riet', een pleegmoeder die de kinderen illegaal in huis neemt. En daar willen hulpverleners een stokje voor steken. Als het vreemde pleeggezin uiteenvalt, is dat het begin van een verwarrende periode voor Cynthia.

Voor jou 10 anderen hoort thuis in de Slash-reeks. Auteurs schrijven er samen met bijzondere jongeren een boek. Hou je van waargebeurde verhalen? En van stiekem een traantje wegpinken boven je boek? Dan is het levensverhaal van Cynthia Van Eck (17) jouw ding!

Lees een stukje

'Willen jullie die kinderen weghalen? Prima! Ga gerust je gang, want morgen heb ik weer tien nieuwe. Niet overmorgen, maar morgen! Jullie kunnen mij niks maken!'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.25
4.3/5 4 stemmen
jessica de vries
10/08/2013
0

Het is een leuk boek, het is wel een beetje kinderlijk geschreven. maar je komt er makkelijk in. er staan wat heftige dingen in. Dus je leeft wel met het hoofdpersoon mee.

Dilara
05/02/2013
0

Het was een mooi boek, ik geef Cynthia gelijk. Als ik in haar plaats was, zou ik ook boos worden.

Margot
29/05/2010
0

Ik heb dit boek reeds gelezen en ik vind het een zeer meeslepend boek. Vooral omdat het waargebeurd is. Dat merk je ook wel want het gaat over problemen van tegenwoordig. Ik vind het vooral zeer goed omdat de jongeren die het zelf meemaakten ook hun verhaal eens hebben kunnen doen en zo kunnen zij hun verhaal eens kwijt en ontmoeten zij ook andere kinderen die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten. Het verhaal is ook erg aangrijpend omdat er echt erge dingen gebeuren. Ik moest soms wel even slikken. Heel mooi vind ik de combinatie van waargebeurd en gedeeltelijk verzonnen. Je kan je heel goed inleven in de situatie van het personage omdat haar gevoelens heel goed worden beschreven. Ik vind het boek een dikke 9 waard!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren