Cover van boek Volk
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Boekerij | 2014 | 400 pagina's
ISBN: 9789022560549

Volk

In het jaar 1860, in een wereld die veel op de onze lijkt, brengt een tsunami twee jongeren samen op een eiland. De Engelse Ermintrude lijdt schipbreuk op weg naar haar vader in de koloniën. Mau overleeft als enige van zijn Volk het noodlot. Onbekend met elkaars taal en gebruiken slagen ze er toch in samen aan een nieuwe wereld te bouwen.

Voor de twee hoofdpersonages, een jongen die alles en iedereen verliest en een welopgevoed prinsesje dat nog niks van de wereld gezien heeft, is overleven in de jungle niet eenvoudig. Maar ondanks hun verschillen lijken de twee voor elkaar en de nieuwe wereld geboren. Net als Ermintrude heb je als lezer misschien allerlei vooroordelen over het primitieve en bijgelovige Volk maar die moet je, samen met het ondernemende meisje, al snel bijstellen.

Lees een stukje

De oude man keek hem verslagen aan. 'Maar dit is het land van het Volk!' jammerde hij. 'Een eiland van steen, geliefd bij de goden! Ik heb hier mijn priesteropleiding gehad. Al die tijd dat ik hierheen peddelde hield ik mezelf voor dat het Volk het overleefd zou hebben! En nu is er alleen een jongen en een vervloekt meisje van het ongebakken volk.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0.5
0.5/5 1 stem

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren