Cover van boek En toen, Sheherazade, en toen?: uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Leopold | 2017 | 185 pagina's
ISBN: 9789025872960

En toen, Sheherazade, en toen?: uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht

Wanneer de jonge vorst Sjahriar ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt, laat hij haar doden. Gek van verdriet neemt hij elke nacht een nieuwe bruid die hij 's ochtends laat onthoofden door zijn vizier. Zo kan geen enkele vrouw hem ooit nog ontrouw zijn. Tot Sheherazade, de dochter van de vizier, vraagt of zij de volgende bruid mag zijn. Zij vertelt hem tijdens de eerste nacht een verhaal dat 's ochtends nog niet uit is. Benieuwd naar het vervolg laat de vorst haar leven. Maar de volgende nacht gaat het verhaal over in een ander verhaal en heeft Sheherazade hem in haar ban. Dit boek bevat een mooie selectie uit de duizend-en-een verhalen die het meisje vertelt. Zullen ze ook jouw gemoed beïnvloeden, net als dat van Sjahriar?

In dit kleurrijke boek vindt je slechts een fractie van de bonte reeks verhalen die in de loop van de eeuwen verzamelend is door vertellers uit Aziatische en Noord-Afrikaanse landen. Maar het is een gevarieerde waaier geworden die door zijn afwisseling blijft boeien. De kleurrijke prenten helpen de exotische en magische wereld mee tot leven te wekken en vertellen soms hun eigen verhaal. Imme Dros schreef haar tekst in een metrum, zoals in een gedicht. Zo lijkt het soms alsof niet Sjahriar maar jij in Sheherazades armen ligt en wegdrijft op haar stem.

Lees een stukje

Sheherazade begon te vertellen en zonder dat hij het wilde luisterde ook de koning der koningen, en doen Dinarzade in slaap was gevallen riep hij ongeduldig: 'Nou? En toen? En toen? Ga door en vertel hoe het afliep.' En zo begon op die eerste nacht met Sheherazade ook het eerste vervolgverhaal, dat de koning als met een ketting van stalen schakels duizend-en-een-nacht geboeid hield.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Yanaika
30/10/2020
0

?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren