Cover van boek Slachthuis vijf, of De kinderkruistocht : een verplichte dans met de dood
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Meulenhoff | 2022 | 189 pagina's
ISBN: 9789029088589

Slachthuis vijf, of De kinderkruistocht : een verplichte dans met de dood

Billy Pilgrim is een Amerikaan die als assistent-aalmoezenier wordt opgeroepen in de Tweede Wereldoorlog. Hij belandt ongewapend in de Slag om de Ardennen, wordt gevangen genomen en naar Dresden gebracht. Het is 1945 en iedereen voelt dat de oorlog bijna voorbij is. Terwijl Billy als krijgsgevangene in een slachthuis in Dresden werkt, is hij getuige van de vreselijke bombardementen die daar op het einde van de oorlog plaatsvonden.
In dit boek vertelt Billy zijn verhaal. Hij is helemaal losgeraakt van tijd en realiteit en reist heen en weer in zijn eigen leven. Enkel zo slaagt hij erin om de traumatische gebeurtenissen te verwerken.
‘Zo gaat dat’ is de meest kenmerkende zin in dit boek. Elk overlijden, elke tegenslag, elke wreedheid, sadisme en onmenselijkheid wordt met deze zin afgesloten.

Deze weergaloze klassieker begint met een inleiding van de auteur, Kurt Vonnegut. Hij overleefde zelf het bombardement van Dresden en verwerkte zijn ervaring in dit rauwe en tegelijkertijd komische boek.

Lees een stukje

Derby's zoon zou de oorlog overleven. Derby niet. Dat fraaie lichaam zou over achtenzestig dagen vol gaten worden geschoten door een vuurpeloton in Dresden. Zo gaat dat. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren