Cover van boek Sahara
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ambo/Anthos | 2002 | 256 pagina's
ISBN: 9076341435
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Noord-Afrika

Sahara

Michael Palin, vroeger bekend vanwege zijn aandeel in Monty Python, is nu vooral wereldreiziger. Hij maakte al verschillende reportages voor tv en schreef boeken. In dit lijvige exemplaar brengt hij verslag van zijn tocht door de Sahara. Hij trekt van Gibraltar naar Marokko, langs de Westelijke Sahara, verder door naar Niger en vandaar gaat hij via Tunesië weer naar het Westen. Het leuke aan dit boek is dat je het niet in een keer moet uitlezen: je kunt notities lezen, stukjes geschiedenis, vreemde fenomenen of grappige bedenkingen van Palin zelf.

Dit boek leest als een avonturenroman. Dagboeknotities, grappige bedenkingen, stukjes geschiedenis, prachtige foto's en beschrijvingen van vreemde fenoemen wisselen elkaar af.

Lees een stukje

Vanwege de grote hitte overdag zijn de betrekkelijk koele uren rond zonsopgang waardevol en er gebeurt dan veel. We staan op bij het eerste licht, net voor zessen, maar de Wodaabe-vrouwen zijn al een uur of langer aan het werk. De doornstruiken hangen vol wasgoed. De kinderen zijn op en aangekleed en zoeken hout voor het vuur. Hierna moeten de vrouwen nog het voedsel bereiden, de koeien melken en vers water uit de kreek halen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.357145
lily
17/01/2004
0

het boek heb ik nog niet gelezen, maar de reportages op tv heb ik wel gezien en die waren echt heel erg leuk, interessant en vooral grappig.
Hopelijk is het boek even leuk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren