Cover van boek Russisch blauw
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Nieuw Amsterdam | 2006 | 260 pagina's
ISBN: 9025408257
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Oost-Europa

Russisch blauw

Geert, een jonge historicus, is jarenlang geïntrigeerd door de laatste tsarenfamilie van Rusland. Hij voelt een verwantschap: niet alleen is zijn moeder Russische, hij lijdt net als de Russische kroonprins aan hemofilie,een erfelijke bloedziekte. Maar na een tijd zet hij zijn onderzoek plots stop, zijn fascinatie wordt hem te beklemmend.
Als hij de studie na een paar jaar hervat, passen de puzzelstukjes van zijn leven en die van de tasarenfamilie steeds meer in elkaar. Dat leidt tot een adembenemende ontdekking die zijn euforie en obsessie alleen maar versterkt…

Russisch blauw verweeft fantasie en werkelijkheid op een bijzondere manier. Het boek is met veel zin voor detail geschreven en is bijzonder meeslepend: je wil absoluut weten hoe het afloopt. Bovendien is het erg interessant omdat je meer te weten komt over de laatste tsarenfamilie. Knap ook hoe de geschiedenis van Geert nu en de geschiedenis van de Romanovs toen één verhaal gaan vormen: een spannend, intrigerend en mooi verhaal.

Lees een stukje

Hij is negenentwintig intussen, bijna dertig, mislukt als leraar, zonder baan, zonder huis, zonder vrouw, maar hij heeft een besluit genomen: het is tijd voor een afrekening, een vertaling van dromerij in wetenschap. Een laatste saluut.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Marisa
14/11/2008
0

Erg leuk boek. Ook best spannend omdat je steeds stukjes uit de geschiedenis van de tsarenfamilie leest en natuurlijk de ontdekkingen van Geert...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren