Cover van boek Persona non Prada : zo maak je het (niet) in de modewereld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Horizon | 2020 | 251 pagina's
ISBN: 9789463962230

Persona non Prada : zo maak je het (niet) in de modewereld

De modewereld spreekt tot de verbeelding zoals een sprookje, maar in de realiteit ontwaak je niet plots als fashion journalist, designer of art director van een magazine. Jammer! De schrijfsters van dit boek leggen je uit hoe je het dan wel kunt aanpakken. Ze geven je nuttige tips, maar ook sappige waargebeurde verhalen uit hun eigen carrières bij onder andere Flair, Marie Claire en Vogue. Start jij ook in het 'modekot' als stagiaire en eindig je op Milan Fashion Week?  

Zelfs wanneer je het niet wilt maken als modeprofessional is het boek entertainend. Als The Devil wears Prada je lievelingsfilm is, moet je dit lezen! 

Lees een stukje

De verschillende jobs die er in de modewereld te scoren vallen ken je nu al. Goed nieuws, want in elke tak van de industrie zijn ze op zoek naar stagiairs. Journalisten en redacteurs in spe verwijzen we vanzelfsprekend door naar de redactie van een print of online magazine. Wil je als fotograaf/stylist/visagist aan de slag, dan kan je rechtstreeks aankloppen bij je grote voorbeeld. Dankzij social media heb je toegang tot de contactgegevens van zowat elke modeprofessional, maar onthoud: solliciteren doe je best via e-mail, niet door in iemands DM's the sliden.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Anoniem
16/02/2024
4

Ik vond het een zeer grappig en interessant boek. Het is vooral interessant omdat je echt ziet hoe de mode-industrie is...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren