Cover van boek Over zee
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2010 | 207 pagina's
ISBN: 9789059083875

Over zee

Engeland, 1804. De vijftienjarige Acker woont samen met zijn vader en broer in een onherbergzaam dorpje aan de kust. Het leven staat er in het teken van de zee: de mannen varen elke dag uit om te gaan vissen terwijl de vrouwen nieuwe netten maken. Maar Acker is anders. Hij blijft aan land. Zijn dagen brengt hij door met het huishouden en strandjutten. En met Ione, de mooie dochter van de vuurtorenwachter, met wie hij van klifrotsen springt om te vliegen als een vogel. Tot de mysterieuze Klaus aanspoelt in het dorp. Met hem werkt Acker aan een machine om echt te kunnen vliegen. Maar wie wil vliegen, kan ook neerstorten.

Met Over zee won Marleen Nelen de manuscriptenprijs Zoute Zoen 2010. Sfeervolle passages in een haast poëtische taal en innemende personages maken dit een erg mooi boek.

Lees een stukje

Nelson komt niet terug voor de volgende ochtend. Donker, somber, stil en gevaarlijk, erger uit zijn bek stinkend dan een zeeduivel, zijn gestalte vult het hele deurgat. Pa grijpt zwijgend naar zijn pet en volgt Nelson, ze gaan de deur uit, en ik kijk hen na, hun gekromde ruggen voegen zich bij de andere vissers, die in een vloeiende, gelijkmatige beweging door de smalle straten naar het keienstrand stromen. Zwijgend klimmen ze aan boord, en het laagwater neemt hen mee. Op de coble bewegen ze zonder nadenken, als één lichaam met één hoofd en één hart, en wat er de avond ervoor is gebeurd of gezegd, verandert daar niets aan.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 4 stemmen
Nanou
23/05/2023
5

Het boek valt mee, ik vind het leuk om te lezen!

Siriké Souké
24/10/2022
1

Waarom 256 pagina's??

christoph
03/03/2022
5

Een ontroerend boek met mooie symboliek over de weg naar volwassenheid tegen de woeste achtergrond van een Engels vissersdorpje.

 

22/02/2021
0

het boek heeft 200 paginas?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren