Cover van boek Onze borst: dagboek van kanker
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Manteau | 2015 | 187 pagina's
ISBN: 9789022331125

Onze borst: dagboek van kanker

Plots klopt niets meer in het leven van Lander en zijn vriendin. Want plots heeft die vriendin borstkanker. Hoe kan dat nu, ze zijn jonge twintigers? Veel emoties razen voorbij. De twee beginnen aan een tocht langs dokters, ziekenhuizen, chemo, operaties. Een tocht vol moeilijke keuzes wordt het, maar ook eentje vol levenslust en naar geluk.

Lander is journalist en is het dus gewend om woorden te zoeken voor moeilijke gebeurtenissen. Dat merk je in dit boek. Wat begon als een soort dagboek voor zichzelf, groeide vele maanden later uit tot een idee voor een boek. Een droef boek is dit niet geworden. Lander houdt van het leven, van muziek, van film, van zijn lief. Dat voel je in elke zin. Heel erg mooi!

Lees een stukje

Meestal zeg ik dat het goed gaat. Het is het kortste, meest conventionele en meest concrete antwoord. ‘Goed’, daar kan iedereen zich wel wat bij voorstellen. Eigenlijk zou ik willen antwoorden dat we niet weten hoe het met ons gaat. Dat we lachen en vrijen en leven als nooit tevoren. Dat de haren opnieuw golven, de wond stilaan is gehecht. Dat we sterker zijn dan ooit.
Tegelijk zou ik willen zeggen dat kanker een onhandelbaar kind is. Net wanneer je denkt dat je er een beetje vat op hebt, glipt het uit je handen. Dan beseffen we dat de pijn, de angst, het verdriet, nooit voorbij zal gaan.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren