Cover van boek Nooit gaat dit over
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2011 | 96 pagina's
ISBN: 9789045112053

Nooit gaat dit over

Een dorpje aan onze Belgische kust. Pim komt voortdurend over de vloer bij Gino en Sabrina. Sabrina wil later trouwen met haar buurjongen Pim. Ze heeft niet door dat Pim alleen oog heeft voor Gino. Niemand heeft het trouwens door. Pim en Gino ontdekken met elkaar de liefde. Tot Gino plots met een ander opduikt... met Françoise, een meisje. Voor Gino was het kinderspel, voor Pim echte verliefdheid. Of niet? Wie wint?

Een klein, dun boekje. En toch een verschrikkelijk mooi verhaal. Eentje dat in je hoofd zit en dat je meedraagt. Een verhaal over verliefdheid, dromen, genieten en afgewezen worden. Dat de hoofdrolspelers twee jongens zijn, maakt alles net iets specialer.

Lees een stukje

Pim draaide nu zijn hoofd in de richting van het strand, keek Gino recht in zijn donkere ogen en zei: ‘Je bent mooi als je jaloers bent.’
‘Wie is er hier jaloers?’ hikte Gino. ‘Je denkt toch niet dat ik verliefd op je was, uilskuiken?’
Het smeulende vuurtje van daarnet laaide nu hoog op. Pim balde een vuist en haalde uit.
Gino lag op zijn rug in het zand. ‘Je bent me nog twee banden schuldig. Schoft!’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.02381
zilverstroom
09/07/2015
0

Lijkt me een goed en grappig boek. Ik wil dit zeker eens lezen.

Liesbeth Roose
06/05/2013
0

Beste,

Persoonlijk ben ik geen fan van het boek. Het is een dun boekje, maar daarom lees je het niet snel uit. Er worden veel dichterlijke woorden gebruikt.Het is één van de mindere goeie boeken dat ik gelezen heb in mijn leven. Het boek heeft een open einde en de functies van de personages worden niet goed beschreven.
Het positieve aan het verhaal is dat er veel informatie wordt gegeven, waardoor men toch wel veel te weten komt over het verleden van de personages.

Anke
14/04/2013
0

In het begin vond ik het wat saai om te lezen, maar hoe verder door je leest, hoe liever je wilt verder lezen ...

Jesse
29/05/2012
0

Ik vond dit boek niet zo slecht, maar ik vond dat de achterflap niet echt genoeg informatie bevat over het boek want toen ik het las waren er een paar dingen dat ik niet echt verwachtte. Het is een zeer goed boek vooral als je niet veel tijd hebt. Het boek leest zeer vlot, dit is dan weer een goed punt voor het boek. Dit boek is ook zeer geschikt voor als je begint lezen maar wil beginnen met korte vlotte boeken. Ik raad dit boek dus ten zeerste aan.

Boekenwormpje
27/11/2011
0

Ik zou het wel graag lezen maar ik denk dat mensen dan gaan denken dat ik zo'n dingen graag lees...
Misschien ga ik het lezen maar waarom wel of niet? Iemand een voorstel?

C'tje
(boekenwormpje)

Lita Coucke
31/05/2011
0

Ik was verrast door dit boek. Het is een totaal ander thema maar het heeft mij enorm geboeid. Aangezien ik het boek in één keer uitgelezen heb, zegt dit wel genoeg. Ik raad iedereen aan om het ook te lezen!

Aline Truyens
21/11/2010
0

Ik heb het boek heel graag gelezen. Ik heb er zeker geen spijt van! Het leest heel vlot en je kan het in één ruk uitlezen. Het ontroerende aan dit verhaal is dat de jongen (Pim) eigenlijk een slechte thuis had en er al snel alleen voor stond. Ik denk dat je het in realiteit ook vaak tegenkomt dat kinderen er al snel alleen voor staan. Dit vind ik zeer triestig!

Nathalie Mertens
21/11/2010
0

Ik heb dit boek graag gelezen ook al is lezen niet mijn favoriete hobby. Het las zeer vlot en ik heb er van genoten. Ik denk dat dit vooral te maken heeft met het onderwerp. De belangrijkste thema’s zijn homoseksualiteit en liefde. De meeste boeken die hierover gaan, lees ik wel graag. Ik heb een aantal vrienden die homoseksueel zijn en dat heeft er wel veel mee te maken vermoed ik. Want ik kan me daardoor in de boeken inleven en dat is altijd wel aangenaam als je leest. Ik vind dit boek zeker een aanrader voor mensen die houden van boeken over liefdesverhalen.

Marie Lefever
07/11/2010
0

Dit boek is een zeer vlot leezbaar boek dat door jongeren als volwassenen gelezen kunnen worden.
Het is een zeer spannend boek.
Het boek is niet echt op een speciale manier geschreven maar het is wel handig dat alle flashback in het schuin gedrukt geschreven is.
JE MOET HET GEWOON LEZEN!!

Virginie
04/11/2010
0

Het is absoluut een boek dat je wil uitlezen. Het begin is wat saai, maar eenmaal je vordert wordt het verhaal steeds beter. Het was niet slecht, maar ook niet een verhaal dat ik zou aanraden. Gevoelens worden wel heel goed beschreven, dus voor mensen die van dit genre houden zou het wel een leuk boek zijn. Het aantal pagina's is oké, want het gaat erg snel. Wel had ik graag meerdere verhaallijnen gezien, in het verhaal gaat het telkens maar over 1 iets maar dan wat lang uitgeschreven. Het verhaal zou met wat onverwachte wendingen dus zeker spannender zijn !

Dorien Deleyn
03/11/2010
0

Ik vind het persoonlijk geen goei boek. Het is moeilijk en ingewikkeld. Het is geen aanrader, Maar het positieve aan het boek is dat hij weinig pagina's heeft en dat je dit boek op 1 dag kunt uitlezen. ik vind het wel goed dat het boek niet over een meisje en jongen gaat want daar gaan alle boeken zo wat over het is een iets anders 2 jongens.

Lynn Vanselmbrouck
02/03/2009
0

Het is totaal geen mooi boek. Het maakt voor mij helemaal niet uit of het nu een jongen en een meisje is die samen zijn of twee jongens. Volgens mij maakt dat het verhaal er niet specialer op. Je begrijpt helemaal niets over wat het gaat, en wanneer je begint mee te zijn, beginnen ze weer over iets helemaal anders waardoor je echt niets weet van het verhaal. Net als je denkt dat je alles begrijpt beginnen ze over iets en weet je totaal niet waarover, en het wordt ook niet uitgelegd. Wanneer het boek eindigt weet je ook niet wat er echt gebeurt. Zijn ze nu samen, zijn ze niet samen? Alles blijft gewoon een raadsel wat dan ook jammer is want als je een boek leest wil je op z’n minst weten hoe alles afloopt. En ik vind dat je dat totaal niet weet. Ik zou het boek zeker nooit meer lezen en raad het ook aan niemand aan.

Lynn Vanselmbrouck
01/03/2009
0

Het is niet zo'n mooi boek, maar ze springen van de hak op de tak. Je weet in meerdere delen niet waarover het verhaal gaat, waardoor je constant in de war bent en niet meer mee bent. Het einde is niet goed, je weet van niets. Wanneer je het boek uitgelezen hebt heb je nog veel te veel vragen van wat er nog zou gebeuren en zo. Het is wel een boek dat vlot leest. Dat was dan ook het enige positieve aan het boek.

Lynn Vanselmbrouck
26/02/2009
0

Het is wel een mooi boek, maar ze springen van de hak op de tak. het einde is niet goed, je weet van niets. Wanneer je het boek uitgelezen hebt heb je nog veel te veel vragen van wat er nog zou gebeuren en zo. Het is wel een boek dat vlot leest.

Magalie
19/02/2008
0

Dit boek is ...
- SLECHT
- GEEN ECHTE INHOUD
- SAAAI
- GEWOON NIET AAN TE RADEN

Jessie Popelier
03/02/2008
0

Ik vind het een heel goed boek. Dit ondanks het feit dat ik niet graag lees. Het boekje leest ook heel vlot. Vooral naar het einde toe is het wel spannend omdat er dan een paar ontknopingen plaats vinden. Ik vind het boek ook wel geslaagd omdat ik houd van realistische verhalen en ik denk dat wat Pim voelt als Gino hem bedrogen heeft, heel realistisch is.

Ik denk wel dat 15 jarigen het boek misschien een beetje moeilijker kunnen verstaan en daardoor ook het boek slechter zullen quoteren.

timothy
01/02/2008
0

Ik vind dit echt een rotboek en geef lauralover volledig gelijk. Indien ik dit boek niet had moeten lezen, zou ik het meteen hebben weggegooid. Voor de leerlingen van SMI-Aalst: lees dit niet!

lauralover
25/01/2008
0

Dit is een rotslecht boek. Ik raad iedereen af om dit te lezen. Dit is het slechtste boek dat ik ooit gelezen heb.

Sarah
21/11/2007
0

Maar aléz, denken dat je een homo bent, doe niet onozel, waar slaat dat op!
Ik vind het persoonlijk een heel ingewikkeld en moeilijk boek met niet echt een inhoud.
Waar is het verhaal gebleven?
Gino en Pim zijn op elkaar, gino gaat weg en Pim blijft in het hele boek gewoon alleen, en dan wordt het een beetje spannend en dan is het net het einde van het boek..
Ik weet niet eens meer waarover het echt ging, het is gewoon een beetje moeilijk, maar dat het over liefde gaat, en over een homokoppel, dat maakt het wel leuk.

Ben Bennings
25/04/2006
0

Ik zou het wel eens graag willen lezen, maar ik denk dat de mensen gaan denken dat ik homo ben en dat is niet de bedoeling.

leentje
08/11/2005
0

echt een super goed boek dat je vlot leest en waar je helemaal in meeleeft! iedereen kan van dit boek genieten! ik zou zeggen : GEWOON DOEN!!!!!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren