Cover van boek Neeland
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2013 | 64 pagina's
ISBN: 9789401409643
Dit boek staat in de lijsten VluchtelingenBoeken voor OKAN

Neeland

Een anonieme verteller verschijnt voor de commissie Vreemdelingenzaken en vertelt zijn persoonlijke levensgeschiedenis: vluchten in een gammel bootje, de nietsontziende mensenhandelaars, het overlijden van z’n broer, de strijd om te overleven.

Nic Balthazar sprak met verschillende asielzoekers en schreef op basis van hun getuigenissen het persoonlijke verhaal van deze ene verteller. Door de herhalingen en de korte, afgemeten zinnetjes krijgen de uitzichtloosheid van zijn levensomstandigheden meer nadruk, en de foto’s maken alles extra realistisch. Voor wie de mensen achter de nieuwsberichten en krantenartikels wil leren kennen.

Lees een stukje

Ze kunnen niet horen hoe hard mijn hart klopt. Ze kunnen niet weten wat ik denk. Want ze kunnen niet verstaan wat ik zeg. Omdat ik zwijg. Omdat ik geen geluid vind. Geen geluid kan maken. Om mee te spreken. Het eerste Nederlandse woord dat ik hoorde was nee. Nee, nee. Overal nee. Ik weet nog dat ik dacht: Ah … ja. Daarom noemen ze het nee-lands.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.083335
4.1/5 6 stemmen
Jayden
18/11/2023
3

Het boek valt mee. Het was interessant maar er kon wel wat meer spanning in. Het boek is makkelijk in één dag helemaal uit te lezen. Je hebt er minder dan twee uur voor nodig. Als je een makkelijk en een vlot boek zoekt om uit te lezen (of als je voor school moet lezen) is dit wel een goede keuze.

Emir
09/10/2022
5

Ik vond het boek heel leuk. Het was heel aantrekkelijk, zelfs ik had het boek in één dag uitgelezen. Ik raad iedereen aan om dit boek te lezen.

Nejma Taibi
06/03/2015
0

Dag Nic Balthazar,
Ik vond de muziekvoorstelling fantastisch, héél ontroerend gisterenavond. Ik ben dát meisjes van Cvo Hoboken in een rolstoel, Nejma Taibi. Jij kan prachtig vertellen, ik was héél érg onder de indruk!!! Je bent iemand met een warm hart en heel ruim denkend! HET BOEK GA IK ZÉKER
LEZEN!!
DOE ZO VOORT!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren