Cover van boek Michelle Obama: een biografie
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2009 | 288 pagina's
ISBN: 9789023441229
Dit boek staat in de lijst Black History Month

Michelle Obama: een biografie

Wie is de vrouw van de Amerikaanse president Barack Obama? Hoe leerden de twee elkaar kennen? Waarom moest Obama zijn vrouw overtuigen om hem te steunen in zijn strijd om het presidentschap?
Michelle Robinson is zwart en ze is slim. Toch was het voor haar niet vanzelfsprekend om in Amerika te mogen studeren aan de Princeton University. Na haar rechtenstudies begon Michelle te werken in een bedrijf. Daar ontmoette ze de jonge Barack.

Naast elke sterke vrouw staat een sterke man, naast elke sterke man een sterke vrouw. Dat geldt zeker voor Barack Obama. Hij en Michelle zijn een team, dat na lang aarzelen besloot om toch te gaan voor het presidentschap. Barack is dan wel president, maar zijn vrouw heeft net als hij een pak idealen en een sterke wil om zaken te veranderen. Dit portret van Michelle Obama leest enorm vlot en geeft je een pak inzicht in de vrouw van 'de machtigste man van de wereld'.

Lees een stukje

Nu er over de presidentscampagne werd gesproken, vertelde hij Michelle over de vreemde vogels in het publiek. Hij vroeg zich af of ze bezorgd was om Baracks veiligheid. 'Ik schiet er niet elke dag over in de stress, maar het speelt wel mee. En het is zinloos,' zei ze. 'Dus als we de volgende stap nemen, moet er wel een uitgebreid veiligheidsplan komen. er is maar één gek voor nodig, en één incident. Ik ken de geschiedenis ook.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 2 stemmen
lyana
28/04/2022
3

Ik vind het fantastisch!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren