Cover van boek Mevrouw Dalloway
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Athenaeum-Polak & Van Gennep | 2017 | 189 pagina's
ISBN: 9789025308094

Mevrouw Dalloway

In Mevrouw Dalloway volg je één dag uit het leven van Clarissa Dalloway. Clarissa is een welgestelde huisvrouw en is volop bezig met de voorbereiding van het feest dat ze die avond organiseert. Je volgt haar op de voet tijdens een boodschappenronde doorheen het Londen van 1923. Onderweg ontmoet ze oude vrienden en haalt ze herinneringen op.
Virginia Woolf maakte voor dit boek gebruik van een specifieke techniek die typisch is voor haar werk: ze volgt letterlijk de gedachtegang van haar personages. De stroom van gedachten springt soms alle kanten op. De leeservaring is uniek in alle opzichten en verrassend toegankelijk. 

Lees een stukje

Haar avondjurk hing in de kast. Clarissa dook met haar hand in al dat zachts, haalde voorzichtig de groene japon tevoorschijn en liep ermee naar het raam. Ze had hem opengehaald. Iemand was op de sleep gaan staan. Ze had hem tijdens het ambassadefeestje bovenaan tussen de plooien voelen scheuren. Bij kunstlicht had hij een groen glans, maar nu in de zon verloor hij zijn kleur. Ze zou hem zelf herstellen. Haar dienstmeisjes hadden het te druk. Ze zou hem vanavond dragen. Ze zou haar zijdengaren, haar schaar, haar – hoe heette dat ding ook alweer? – haar vingerhoed, natuurlijk, meenemen naar het salon, want ze moest ook nog brieven schrijven en erop toezien dat alles verder min of meer naar wens verliep. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren