Cover van boek Mermaid : dromen van het onmogelijke
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Young & Awesome | 2018 | 266 pagina's
ISBN: 9789025876395

Mermaid : dromen van het onmogelijke

Mermaid is een feministische hertelling van het bekende sprookje de Kleine Zeemeermin. Gaia woont onder water, met haar zeemeermin-zussen en hun tirannieke vader. Ze is de mooiste van allemaal, maar ook de ongelukkigste want ze wordt getormenteerd door haar verloofde, een man met wie ze moet trouwen, maar die veel ouder is dan haar. De jonge Gaia verlangt naar meer, naar iets dat ze nog niet begrijpt.
Wanneer Gaia op haar verjaardag naar de oppervlakte mag zwemmen, wordt ze meteen verliefd op een jonge man, een mens. Gaia vlucht en gaat tot het uiterste om aan land te komen, met alle gevolgen van dien...

Louise O'Neill is een jonge auteur die geen blad voor de mond neemt. Als activiste spreekt ze zich regelmatig uit over feministische kwesties, zoals het recht op abortus in Ierland. Deze drang naar rechtvaardigheid nam ze ook mee in haar laatste boek: Mermaid. De rollen van het oude sprookje worden omgedraaid en personages die eerder zwegen krijgen nu een luide stem. Dit boek is de ultieme aanrader voor iedereen die graag eens een donkere hertelling leest van bekende verhalen. Want is je stem opgeven eigenlijk wel zo romantisch?

Lees een stukje

Alweer een nacht vol droomflarden en zorgen. Ik druk mijn handen tegen mijn ogen en knipper tegen de tranen. Water is onze levenskracht, het spoelt door onze aderen en verandert onze ingewanden in gezegend zout. Je hoort het niet te verspillen door te huilen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren