Cover van boek Merel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Dupuis | 2023 | 160 pagina's
ISBN: 9789031440610
Dit boek staat in de lijsten Sterke debuten Pesten

Merel

Merel, de protagonist uit deze graphic novel, is een forse veertiger vrouw die haar mannetje staat in het dorp waar ze al sinds jaar en dag woont. Ze bestiert alleen een huishouden met haar ganzen, is actief als journalist en voelt zich niet te beroerd om pinten te hijsen in de lokale voetbalploeg.
Maar plots keert iedereen zich tegen haar en wordt ze zonder pardon een paria.
Hoe groepsdruk en geroddel kunnen leiden tot venijnigheid en verraad weet debutante Clara Lodewick subtiel in beeld te brengen. De aardse kleurtinten passen perfect bij de setting van een gezapig maar bijwijlen geniepig Vlaams dorp, waar achterklap en pestgedrag langzaamaan de spuigaten uitlopen.

Lees een stukje

"Ge kunt zo nog lang doorgaan, Merel, maar mij overtuigt ge niet dat alles goed gaat." "Eh, maar zei ik dat het goed met mij gaat? Nee!" "Ga naar de politie! Dat ze ontdekken wie het gedaan heeft!" "Dat wil ik niet!" "Maar ge kunt die mensen er niet mee laten wegkomen! Ze moeten boeten!" "... Ten eerste: ik doe wat ik wil en ben tot niets verplicht. Begrepen? Luister goed, Maarten. Ten tweede: stel, ik ga naar de politie... En wat dan? ... Voel ik me plots beter? Hoe naïef.."

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren