Cover van boek Mary John
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2021 | 200 pagina's
ISBN: 9789045125060
Dit boek staat in de lijst Brievenboeken

Mary John

Mary John en Júlio kennen elkaar sinds kleins af. Ze speelden samen in de zandbak. Ze deelden hun eerste kus. Maar als tieners vervreemdden ze langzaam van elkaar. Liliane, het nieuwe meisje in het flatgebouw, zorgde voor nog meer verwarring. En toen moest Mary John verhuizen. In het nieuwe dorpje haalt ze herinneringen op aan vroeger, aan Júlio, haar piraat. Ondertussen maakt ze nieuwe vrienden. 

Over opgroeien, uit elkaar groeien en weer verder groeien. Het boek is geschreven als één lange brief: van Mary John, aan Júlio. De azuurblauwe illustraties brengen de broeierige sfeer van een Portugese stad mooi in beeld. 

Lees een stukje

De laatste keer dat we echt met elkaar hebben gepraat, was het schemerduister, bijna donker. Mijn moeder had me gevraagd om flessen naar de glasbak te brengen. Ik wilde niet, maar ging toch. Maar uiteindelijk vond ik het wel leuk om de flessen kapot te gooien. Een tas vol zielige flessen. Ik smeet ze zo hard ik kon door het gat. Een, twee, drie, vijf, zeven. Lelijke, stomme flessen. Ze braken in duizend stukken. En dat vond ik leuk. Om ze kapot te maken. Je roept zachtjes mijn naam. 'Mary John.' 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren