Cover van boek Liefde :-(
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2011 | 281 pagina's
ISBN: 9789021668857

Liefde :-(

Leene denkt dat haar vader een vriendin heeft. Ze praat er eerst nog met niemand over, want ze hoopt dat ze ongelijk heeft: haar vader zou zoiets toch nooit doen!?! Dus als het toch waar blijkt te zijn, gelooft ze dat zij haar ouders wel weer bij elkaar kan krijgen. Haar zus Roos denkt daar heel anders over!

Leene vertelt haar verhaal achteraf, in flashbacks. Ze is inmiddels 20 jaar en kijkt - met de nodige humor - terug op die moeilijke periode in haar leven. het is een herkenbaar en geloofwaardig verhaal.

Lees een stukje

Om zeven uur precies zat ik als enige van het gezellige gezinnetje aan het brood. Roos had zich die ochtend niet meer laten zien, mijn moeder had zich in haar slaapkamer opgesloten en mijn vader? Geen idee. IJsbeerde door zijn kantoor. Zat bij Greta en stortte zijn hart uit. Zat bij Greta en was blij dat de weg vrij was. Nee. Dan zou hij niet zo vaak gebeld hebben. Toch?
Varkentje krabbelde aan de deur en ik nodigde hem uit om aan tafel te komen.
'Vandaag mag jij alles opeten, want wij krijgen geen hap door onze keel.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.666665
4.7/5 3 stemmen
jojo
16/11/2012
0

ik had dit boek al gelezen en voor nederlands moest ik een taak doen en dit was het eerste het beste boek dat in mij opkwam dus heb ik het direct opgezocht en opgeschreven. dit is echt het beste boek ever

wieny
29/09/2012
0

Wat een prachtboek! Het is zo realistisch... Fantastisch gewoon. Op een bepaald moment begin je echt zo hard medelijden te krijgen met Leene, en heb je het gevoel dat het nooit meer goed komt. Dit moet je gelezen hebben!!! (dit boek kan je lezen in de bib Zemst)

mamamia123love
25/09/2012
0

ik wil dit boek lezen, maar in de bibliotheken hebben ze dit boek niet. in welke bib kan ik dat toch lenen ?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren