Cover van boek Lara
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2012 | 279 pagina's
ISBN: 9789044817980

Lara

Rusland, 1932: als Lara haar tante helpt in het oude paleis van de familie van tsaar Nicolaas II, ontmoet ze de geest van de oudste dochter van de tsaar, Olga. De tsarenfamilie woonde in het Alexander Paleis totdat zij in 1917 naar Siberië werd overgebracht en geëxecuteerd. Lara wil graag alles over Olga en haar broer en zusjes weten, maar praten over de tsaar is verboden. Stalin is nu president en hij heerst met harde hand. Lara weet daar alles van!

Olga en Lara groeien op onder heel verschillende omstandigheden. Olga woont in het enorme paleis en de familie Romanov is zeer rijk. De meisjes hebben zelfs een zilveren bad! Lara wordt opgevoed door haar oom en tante, omdat haar vader voor tien jaar naar een gevangenkamp moest. Haar moeder is overleden toen zij nog klein was. Lara is, net als bijna iedereen in die tijd, arm. Als ze dertien is, moet ze al gaan werken als naaister. Toch hebben Olga en Lara ook veel gemeen: allebei hebben ze een vrijgevochten geest en geven ze zich niet zomaar gewonnen!

Lees een stukje

'Een zilveren badkuip?' vraagt Lara ongelovig om de aandacht af te leiden. Die heeft ze toch nergens gezien?
Maar Sonja gaat verder. 'Ja, je zou hun badkamer boven eens moeten zien. Die decadente grootvorstinnen namen iedere dag een bad in een massief zilveren kuip. De tsaar en zijn familie... een stelletje kapitalisten,' zegt ze er fel achteraan.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.333335
3.3/5 3 stemmen
Camille Plankette
06/10/2022
4

goede manier om de geschiedenis aan kinderen te leren

Wat vind JIJ?

Aantal sterren