Cover van boek Land zonder grote mensen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Mouria | 2009 | 224 pagina's
ISBN: 9789045801186

Land zonder grote mensen

Slimane woont in een gezin waar niks van klopt en waar de vader erop los slaat. Gelukkig beschermt zijn oudere broer Maxence hem. Samen dromen ze van een wereld zonder grote mensen en zonder geweld.
Wanneer Maxence het voor gezien houdt, lukt het Slimane niet om zich recht te houden. Hij komt terecht in een psychiatrisch ziekenhuis, waar hij Valentine ontmoet. Ze worden vrienden en langzaam, heel langzaam, krijgt Slimane weer zin om te leven. Zal dat lukken?

Het loopt niet in elk gezin even goed. In dit ontroerende boek leef je mee met het aangrijpende verhaal van Slimane en Maxence. Slimane vertelt wat hij voelt en als lezer voel je mee. Ook als het pijn doet.

Lees een stukje

Sinds de laatste keer dat de Engerd ons geslagen heeft, heeft Maxence wallen onder zijn ogen. Het zijn een soort kraters, ravijnen vol verdriet. Hij zegt nog maar heel weinig. Als hij de Engerd tegenkomt, ziet hij hem niet eens en de Engerd kijkt ook niet naar hem. Het is alsof er geen weg terug meer is.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.76923
tom
22/02/2013
0

Een zeer mooi en emotioneel boek. De auteur toont zeer veel emotie in dit boek, voor mij is het het beste boek dat ik tot nu toen al gelezen heb. Ik wil het aan iedereen aanraden. Voor iemand die graag leest, is dit het boek dat je moet lezen.

Emma
30/09/2012
0

Prachtig boek!!!

Jacoba
17/05/2012
0

Ik vind dit ongetwijfeld één van de meest ontroerende boeken die ik de voorbije jaren gelezen heb. Het verhaal zelf is al hartverscheurend genoeg, maar toch zit er nog een prachtige positieve boodschap in. Extra mooi is de schrijfstijl, verteld vanuit het perspectief van een jongen van 11. Nog nooit zo'n gevoelig verhaal gelezen... Een aanrader, maar zorg ervoor dat je genoeg zakdoeken bij de hand hebt!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren