Cover van boek Laat ons zien wie je bent
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lemniscaat | 2022 | 259 pagina's
ISBN: 9789047713739

Laat ons zien wie je bent

Als Cora Adam ontmoet, beslist die dat ze beste vrienden worden. Dat is onverwacht en niet geheel naar de zin van Cora, die geen vrienden heeft en gewoonlijk alleen is. Maar Adam is grappig, onvoorspelbaar, en bovendien lief en loyaal. Adam heeft ADHD en vindt dat hij daarom prima past bij Cora, die autistisch is - en daar lijkt hij gelijk in te hebben.

Adam's vader heeft een bedrijf dat beroemde en gestorven mensen in hologram-vorm nabootst, zodat je met de 'grams' kan praten. Dat wekt de interesse op van Cora, die recent haar moeder verloren is. Maar is dat bedrijf wel zuiver op de graat?

Dit boek over het belang van vriendschap en van leren om van jezelf te houden is soms schokkend, soms grappig en soms hartverscheurend ontroerend.

Lees een stukje

'We bestuderen en interviewen ook gewone mensen. Mensen zoals jij en ik. En dan maken we er hologrammen van, zodat ze eeuwig kunnen blijven leven. Virtueel. Ze worden virtueel onsterfelijk. Als ze overlijden, kunnen hun nabestaanden hen op die manier nog ontmoeten. Na hun dood, dus.'
Ik staar naar Gregor. Ik probeer te verwerken wat hij net zei.
'Dus...' Ik voel ineens een hele hoop tegelijk opborrelen. 'Dus als jullie mam hadden bestudeerd en geïnterviewd, hadden jullie een onsterfelijke kopie van haar kunnen maken?'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren