Cover van boek Inwijding: haar keuze verandert alles
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2012 | 347 pagina's
ISBN: 9789047516835
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: op fantasiereis

Inwijding: haar keuze verandert alles

De futuristische wereld waarin de zestienjarige Beatrice opgroeit, lijkt nog maar weinig op de onze. Haar stad is opgedeeld in vijf zuilen, facties, die elk een bepaalde waarde vertegenwoordigen: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Elke zestienjarige moet beslissen bij welke zuil hij de rest van z'n leven wil horen. Beatrice wordt verplicht een hartverscheurende keuze te maken tussen haar familie en haar ware aard...

Deze fantasyroman is niet alleen het super spannende verhaal van Beatrice' inwijding bij de Onverschrokkenen. Haar zoektocht naar zichzelf doet je ook nadenken over je eigen karaktereigenschappen. Ben jij van nature oprecht, onzelfzuchtig, onverschrokken, vriendschappelijk of weetgierig? Of hebben je ouders en je omgeving je die waarden bijgebracht? Voor welke zuil zou jij kiezen en zou je daarbij je familie voor altijd kunnen achterlaten?

Lees een stukje

Het zal bijzonder veel onzelfzuchtigheid vergen om voor Zelfverloochening te kiezen. Als ik de ene factie verkies boven de andere, is dat misschien wel genoeg bewijs dat ik daar thuishoor. Morgen zullen die twee eigenschappen vanbinnen om voorrang strijden, en er kan er maar eentje winnen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.592105
Annnnoooooonnnniiieeeeem
24/03/2024
5

Dit boek is geweldig als je van spanning, actie en liefde houdt!!

anoniem
11/05/2023
5

Super!!!

Gloria Monserez
11/02/2023
5

Zeer fijn boek!

Anoniem
11/02/2023
5

Leuk boek, voor iedereen doe van spanning en actie houdt, raad ik dit boek zeker aan!

soumaya izaoui
01/12/2022
0

ik vind het een super en spannend boek als je van actie houdt en liefde.

soumaya izaoui
27/11/2022
0

interessant met een grote plottwist. als je van boeken met actie houdt raad ik dit zeker aan.

Oumaïma El Gamous
29/05/2022
5

Als je van actieboeken met een beetje romantiek houdt, is dit zeker een boek dat je wilt lezen! Je verveelt je nooit tijdens het lezen. Je kan het boek moeilijk neerleggen omdat het zo vlot is geschreven. 

Kayleigh
24/08/2020
5

Het boek is redelijk gelijk aan de film. Sommige dingen zijn in de film door elkaar gehaald of de volgorde is anders. Dat maakt voor mij niet zoveel uit. De rest van de serie heb ik nog niet kunnen lezen dus daar verheug ik me op. 

10/04/2020
5

Goeie boeken zeker een aanrader als je van hunger games houdt

hanne
09/01/2018
0

dinky
het derde boek heet in het engels allegiant
en echt suuuuuuuuuper boeken allemaal de film's zijn ook toppers!!!

Johanna
06/12/2017
0

Dit is een prachtig boek. Op De Hongerspelen na het mooiste boek dat ikzelf ooit al heb gelezen. Misschien vinden sommigen dat het nogal gekke of dramatische wendingen heeft, maar dat vind ik er nu extra mooi aan. Veronica Roth schrijft zeer mooi en vlot, dat maakt het ook absoluut niet langdradig.De drie delen van Divergent:
-Inwijding
-Opstand
-Samensmelting

Wat ik ook nog even kwijt wil is dit: Veronica Roth heeft mij geleerd dat de mens een wezen is met karakters dat grotendeels bepaald is door genen. Maar wij, wij mensen, wij hebben een keuze, een wil. Wij kunnen ons karakter zo veranderen dat het in niks meer lijkt op het karakter van je ouders of voorouders. Het is niet omdat je genetisch bepaald normaal gezien iemand moet zijn die (bv.) heel graag studeert, dat je dat daarom ook bent. Je hebt de keuze om je eigen karakter te kiezen. Je hebt die keuze, gebruik die dan ook.

Dat heeft Veronica Roth mij met deze prachtige serie duidelijk gemaakt, en daar ben ik haar enorm dankbaar voor.

19/05/2017
0

Goed boek. Alleen zijn sommige wendingen in het verhaal soms ver gezocht.

abed
28/03/2017
0

dit is een leuk boek ik hoop dat er nog meer boeken komen.

jessica de vries
20/02/2017
0

Dit is echt een geweldig boek om te lezen. Er zit spanning, avontuur, humor en sc-fi. Het leest lekker vlot. Niet te langdradig. Dit is geschikt voor jongens en meisjes. Echt een aanrader.

ines.dinky
15/10/2016
0

Beste boek ever!! nu bezig aan tweede weet iemand hoe de derde heet dan kan ik hem kopen!!
10/10

simon depypere
08/06/2016
0

divergent: Wat een prachtig eerste boek!

Er is één spiegel in mijn huis. Hij hangt boven, achter een schuifpaneel op de overloop. Zo begint Veronica Roth haar eerste boek. Het boek is een knaller om haar eerste boek te zijn. Het is direct een schot in de roos en gelukkig zijn er al twee vervolgen om van te genieten.

Laat mij je eerst eens over de schrijfster vertellen. Veronica Roth, werd geboren in New York City op negentien augustus 1988. Ze is nu schrijfster en dit boek is haar eerste uit een serie van drie boeken: De Divergent-trilogie.

Dit boek gaat over een meisje genaamd Beatrice Prior.(Tris) Ze woont in een futuristisch Chicago, waar een systeem geldt dat uit vijf groepen (facies) bestaat. Bestaande uit: Eruditie, Onverschrokkenheid, Zelfverloochening, Oprechtheid en Vriendschap. Uit deze moet Tris kiezen. Om de kinderen bij die keuze te helpen hebben de volwassenen een soort test ontwikkeld waarin je normaalgezien in een van de vijf categorieën uitblinkt. Maar dit zou geen goed boek geweest zijn, mocht Beatrice normaal zijn. Zij is namelijk één van de weinige personen die het resultaat Afwijkend (Divergent) heeft op de test. Als je voor de test dit resultaat uitkomt, houdt dit in dat je bij meerdere groepen thuishoort. Daarom moet ze kiezen. Deze keuze moet je nauwkeurig maken, want als ze niet slaagt voor de beproevingen dan wordt ze factie loos en dat wil niemand.

Over de schrijfstijl van het boek, heb ik vooral te zeggen hoe goed het boek in elkaar zit. Het is geschreven in de belevende ik-verteller. Dat helpt om een duidelijk beeld te krijgen van het hoofdpersonage en haar nevenspelers. De meeste personages worden duidelijk beschreven volgens het nodig is, en dit is een groot pluspunt in het boek. Er is ook mooi gebruik gemaakt van tijd en ruimte. Daardoor klopt dit boek en leest het zeer vlot.

Nadat ik het boek gelezen had, vond ik het top, want je kon je perfect inbeelden wat allemaal gebeurde en je kon je fantasie de vrije loop laten gaan. Dit type verhaal is tegenwoordig wel een beetje clichématig aan het worden. Bv. Het lijkt verrassend veel op “De Hongerspelen”. Maar Roth slaagt er perfect in om toch afwijkend te zijn van de andere schrijvers. Het afwijkende is dat zij haar persoonlijke toets in het verhaal steekt. Je merkt dat er over nagedacht is en dat apprecieer ik. Ik heb genoten van het boek en verlang al naar het vervolg.

Wat ik jammer vond is dat er niet echt verteld wordt wat gebeurd was voor het systeem met de facties. Er wordt wel gezegd dat er oorlog was en dat dit systeem een volgende vermeed. Maar meer kom je niet te weten. Vandaar mijn interesse naar de twee opvolgers van dit boek, want ik mis echt wel wat voorgeschiedenis. Ook wil ik natuurlijk het vervolg van dit spannende boek te weten komen en terug kunnen genieten van Roth haar boeken.

Rachel
10/05/2016
0

Ik vind deze boek super leuk maar ik vind dat je sommige hoofdstukken niet echt kan begrijpen. Maar het is wel een aanrader.

sergant2
18/03/2016
0

7/10
niet mijn stijl

...
14/02/2016
0

ik heb het boek twee keer gelezen en de film drie keer gezien, en het vervolg heb ik één keer gezien en ben nu bezig met het boek een tweede keer te lezen. Ik kan gewoon niet stoppen zo'n goede boeken zijn het! De derde boek heb ik ook thuis liggen en ga ik lezen als divergent 2 uit is. Het verhaal van four heb ik ook thuis liggen en die ga ik na divergent 3 lezen. Ik kan nu al niet wachten.;)

boekenzoeker
19/01/2016
0

Ameliaatje: het vervolg heet 'Opstand: haar keuze kan alles vernietigen'. Veel leesplezier!

Ameliaatje
12/01/2016
0

Hoe heet het vervolg in het Nederlands?

Dune xx
28/10/2015
0

super boek en de film ook. fantastisch, lees dit boek zeker. het is te gek xx

Najade
20/04/2015
0

Heb hem in het engels gelezen. Geweldig goed boek, waarschijnlijk ook in het Nederlands. Een echte aanrader voor iedereen die graag wordt meegesleurd in een boek vol emoties, drama en actie!

Evelyn
21/03/2015
0

Fantastisch boek. ik wil al direct het vervolg lezen. het pakt je meteen en sleept je mee tot het einde dat je verder wil blijven lezen. Ik heb dit boek in een week uitgelezen!

aron
28/02/2015
0

Super spannend! Dit boek moet je gelezen hebben. Als je de hunger games graag las zal dit boek je zeker bevallen.

Astrid
27/04/2014
0

Geweldig boek !
Een echte aanrader !

Wat vind JIJ?

Aantal sterren