Cover van boek Insjallah, mevrouw: ontmoetingen (z)onder de boerka
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Globe | 2004 | 215 pagina's
ISBN: 9054665157
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

Insjallah, mevrouw: ontmoetingen (z)onder de boerka

Journaliste Annemie Struyf en fotografe Lieve Blancquaert maakten een intrigerende reis naar Afghanistan. Op een beklijvende manier portretteren ze Afghaanse vrouwen en meisjes. Dankzij de bijzondere ontmoetingen met deze mensen stap je regelrecht hun leven binnen.

Dit is een hartverwarmend boek dat de wereld in Centraal-Azië dichtbij brengt. De verhalen lezen vlot en zijn levensecht. De prachtige sfeerbeelden en portretten tonen de mensen zoals ze zijn: vol pure tragiek en schoonheid.

Lees een stukje

Snel en zwetend installeert Lieve haar statief en probeert ze de bruid voor de lens te krijgen. Maar dat is zonder de anderen gerekend. Hardhandig verdringen ze elkaar om toch maar zelf gefotografeerd te worden. Maar dan kennen ze Lieve nog niet. 'Eerst de bruid, daarna pas de rest', beslist ze luid en streng, en met niet mis te verstane blikken en gebaren drijft ze de vrouwen achteruit.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 5 stemmen
Jens De Crop
02/03/2005
0

voor de moeite en de tijd die er in dit boek is gestoken geef ik graag de volgende quotering op de schaal van 10: een dikke verdiende 1. sorry maar dit is echt een slecht boek ook al lees ik graag dit boek is niet echt mijn ding no hard feelings tegenover de schrijver je hebt je best gedaan toch een pluim voor de moeite die je er hebt ingestoken!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren