Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Cargo | 2016 | 367 pagina's
ISBN: 9789023495734
Dit boek staat in de lijst Op tijdreis

Imperium

We kennen Cicero nu als een succesvol redenaar, maar heeft zijn carrière altijd op rolletjes gelopen? Het antwoord hierop lees je in deze biografie, geschreven door zijn privésecretaris Tiro. Het boek staat bol van de politieke intriges en laat je ten volle kennismaken met de Romeinse samenleving.
Maak kennis met Cicero en volg hem doorheen zijn politieke carrière. Zal hij erin slagen zijn grootste ambitie waar te kunnen maken?

Ben je geïnteresseerd in het leven van Cicero? En geboeid door het Romeinse Rijk en haar politiek? Dan is dit boek echt iets voor jou! Op een zeer aangename manier en vanuit een apart standpunt krijg je een mooi beeld van Cicero’s leven en tijdsgenoten.

Lees een stukje

Ik was vierentwintig jaar oud toen ik bij hem in dienst kwam. Hij was zevenentwintig. Ik was een huisslaaf, geboren op het familielandgoed in de heuvels bij Arpinum, en had zelfs Rome nog nooit gezien. Hij was een jonge advocaat met een zwak zenuwgestel en aanzienlijke fysieke tekortkomingen die hij probeerde te overwinnen. Voor geen van ons beiden leek de toekomst veel in petto te hebben.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Tante Eva
24/10/2019
4

Heel bijzonder vond ik dit boek - ik vergat af en toe dat Robert Harris de schrijver was en niet Tiro zelf :) 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren