Cover van boek Hoelang gaat papa nog gestorven zijn?
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Manteau | 2020 | 93 pagina's
ISBN: 9789022337752

Hoelang gaat papa nog gestorven zijn?

Op 17 februari 2019 verloor Hannelore Bedert totaal onverwacht haar man Stijn. Hannelore bleef achter met hun twee jonge kinderen Hoppe en Polly en met een grenzeloos verdriet. In de maanden na het overlijden van Stijn, begon ze te schrijven.
Dit boek bevat korte verhalen van momenten uit dat eerste jaar. Stuk voor stuk tonen ze hoe het voelt om je man en de papa van je kinderen zo plots te verliezen. Via de verhalen krijgen we zicht op het verdriet van Hannelore, Hoppe en Polly en we leven met hen mee in hun zoektocht naar een nieuwe vorm van normaal. Elk verhaal toont hoe het verlies zich toont in grote en in hele kleine, dagdagelijkse momenten.

Lees een stukje

Hoppe is op kamp vertrokken. De komende dagen zijn Polly en ik alleen in huis. "Meisjes hebben altijd plezier samen", zegt ze wanneer we met z'n tweetje aan tafel zitten. Ik beaam haar statement met een glimlach. Zie dan hoe een diepe frons over haar gezichtje glijdt. "Maar...", begint ze, "ik mis Hoppe nu al." "Oei", zeg ik verbaasd, "hij is nog maar enkele uren weg". Polly legt haar lepel neer, kijkt me enkele seconden zwijgend aan. Ware het niet dat ze heel serieus kijkt, ik zou beginnen te lachen. "Missen is niet goed he?", zegt ze bedachtzaam. "Maar bij Hoppe weten we wel dat hij terug komt. Dat is anders missen, he. Het is hier altijd leuk met drie. Hoppe en ik en jij."
"Ja", zeg ik, "met drie is het leuker." Terwijl ze haar lepel weer oppakt, klaar om verder te eten, zegt ze stilletjes: "En met vier is het plezantst."

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren