Cover van boek Hoe Seppe ondanks alles zijn zestiende verjaardag haalde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2012 | 430 pagina's
ISBN: 9789059084599

Hoe Seppe ondanks alles zijn zestiende verjaardag haalde

Seppes zestiende verjaardag gaat niet ongemerkt voorbij. Hij haalt er zelfs de krant mee - dat was niet de eerste keer. In dit vuistdikke boek lees je over Seppes leven, vanaf de dag dat zijn moeder Elly besluit dat ze een kind wil, tot en met de heuglijke dag waarop Seppe zestien wordt.

Seppes kinder- en jeugdjaren zijn niet eens zo bijzonder: hij gaat naar school, heeft soms vrienden en soms niet, en schaamt zich voor zijn irritant verliefde moeder en stiefvader. Maar Seppes leven is zeker niet saai. Dat komt door zijn fantasie, nieuwsgierigheid en zijn flitsende geest. Kortom: Seppe is bepaald geen grijze muis.

Lees een stukje

Op basis van de boeken die hij las en de reportages en films die hij op tv zag, droomde Seppe zich ook nog een toekomst als acteur in horrorfilms (de man met de bijl), guerrillero (de bergen hoog, de ravijnen diep en overal meedogenloze soldaten en altijd honger), antropoloog (om in het Amazonewoud samen met de junglekinderen, die nooit van een school hadden gehoord, naakt een rivier in te duiken), eerste rosharige president van de Verenigde Staten (massaal applaus bij elke toespraak), Arts Zonder Grenzen (pakkende getuigenis op de tv, met de armen gekruist voor zijn bebloede schort), barman (in een vijfsterrenhotel), schilder (drie schilderijen in de toptien van de duurste schilderijen aller tijden), wereldkampioen schaken (bedenker van de geniale openingszetten f2-f3, h7-h5), bioloog (vertroeteld door berggorilla's), acrobaat (eerste dubbele achterwaartse salto zonder aanloop in de geschiedenis), archeoloog (ontdekker van een Egyptisch graf dat de schat van Toetanchamon deed verbleken), geveltoerist (en altijd die loeiende wind!) en zelfs de vervaarlijke potvis Moby Dick (dankzij een magische gedaanteverandering).

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.25812
Danny
12/05/2020
5

heel mooi boek👍

leesfreak
15/06/2015
0

Het boek is een symfonie van humor en leven. Ed Franck lokt zeer mooie conversaties uit. Een topper.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren