Cover van boek Nachten vol angstaanjagende schoonheid
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Davidsfonds | 2011 | 167 pagina's
ISBN: 9789063066208

Nachten vol angstaanjagende schoonheid

Edgar Allan Poe leefde in het begin de 19de eeuw en is beroemd geworden met zijn griezelverhalen. Voor deze bundel bewerkte Ed Franck er zeventien. In één verhaal zit iemand opgesloten in een cel die steeds kleiner wordt. In een ander vermoordt een man een andere man omdat diens oog hem de stuipen op het lijf jaagt. En wat is dat met die vreemde familie Usher in dat vreemde spookhuis?

Dit stel klassieke gruwelverhalen, detectiveverhalen en sadistische, bevreemdende kortverhalen van grootmeester Poe lees je bij voorkeur 's nachts. Dan doemen voor je ogen, die langzaam aan het donker wennen, de schimmen en schaduwen uit de donkere illustraties op.

Lees een stukje

Vroeg of laat komt voor mij het gevecht met de wrede hersenschim die angst heet. En ik zal die strijd verliezen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Leen
16/04/2013
0

Ik vind het niet zo een goed boek, want het is nogal ingewikkeld in het begin.En sommige verhalen hebben een bizarre afloop. Maar het is wel leuk dat het boek in verschillende verhalen is ingedeelt

Ina
15/04/2013
0

Het is een speciaal boek, waar verschillende verhalen zich afspelen en elke keer terug spannend eindigen. Wel wat onrealistisch maar zo zijn thrillers meestal wel. het las nog al moeilijk en je moest er genoeg aandacht besteden om echt in het verhaal mee te zijn, maar als je er eenmaal in mee bent is het spannend .

anthony
15/04/2013
0

het was een intresant boek ik eb er heel veel van genoten van het boek en de schrijfstijl is ook lekker

Lisa
15/04/2013
0

Ik vond het een niet zo goed boek. Sommige verhalen vielen wel mee maar de meeste waren saai en moeilijk om te lezen. Er stonden veel moeilijke woorden in die ik niet begreep en dat maakte het moeilijk leesbaar. De zinsbouw was ook moeilijker dan in andere verhalen. De verhalen waren ook meestal langdradig en er zat niet veel spanning in. Andere verhalen daarin tegen waren niet zo moeilijke woorden en ook spannender dus natuurlijk ook leuker om ze te lezen. Maar in het algemeen vond ik hem niet echt goed. Ik vind het dus niet echt een aanrader voor andere leerlingen.

jana
15/04/2013
0

Ik vond het een mooi boek maar soms ook saai en moeilijk geformuleerd omdat ze veel moeilijke woorden gebruikte en een moeilijke zinsbouw vindt ik.
Maar er zatten zeker mooie verhaaltjes tussen.

Michiel
15/04/2013
0

Een leuker boek om te lezen dan 'Allen willen we de hemel'. Dit boek is spannender en dan ook vlotter te lezen.De ontknopingen van de moord waren wel wat voorspelbaar maar toch goed.Ondanks de aanbevolen leeftijd een leuk jeugdboek, zo zouden er meer moeten zijn!

Julie
12/04/2013
0

Een zeer mooi boek in een heel mooie stijl geschreven.De verhalen zijn zeer spannend en onverwacht. Een aanrader voor wie graag leest.

Sarah
25/03/2013
0

Leuk, maar mysterieus.

ward
25/11/2012
0

De illustraties vind ik knap; het aparte kleurenpallet van blauw, zwart en grijs. Het spel met licht en schaduw benadrukt de gezichten.
De figuren uit de verhalen worden afgebeeld in de illustraties zoals je ze in je fantasie zou zien.
Ik vond het vreemd dat er redelijk veel illustraties in voor kwamen, iets wat niet veel voorkomt in een roman. Ook de titel van het boek vond ik vreemd omdat het de begrippen 'angstaanjagend' en 'schoonheid' combineert.
De angsten van mensen worden beschreven in de verhalen en worden weergegeven via symbolische figuren.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren