Cover van boek Hij wist het niet meer
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Manteau | 2022 | 93 pagina's
ISBN: 9789022338018
Dit boek staat in de lijst Niet goed in je vel

Hij wist het niet meer

De nachtmerrie van elke acteur wordt voor Willem De Wachter werkelijkheid: hij vergeet zijn tekst voor een volle zaal... Hoe kon dit gebeuren en hoe herstelt hij zich?

Deze novelle is poëtisch en ritmisch geschreven. Wim Opbrouck blijkt een meester in het schrijven van treffende metaforen. Een lofzang over taal en cultuur, over schoonheid...

De auteur schreef deze novelle in samenwerking met Te Gek!?, het steunpunt voor geestelijke gezondheidszorg. Tegelijkertijd verscheen Het lied van de bultrug, een prentenboek dat perfect bij deze novelle aanleunt. Een mooi duo om samen te lezen.

Lees een stukje

Heeft de gevreesde tegenstander Willems speelvogel gewurgd? Is Willem zijn lach verloren, onderweg zijn zelfvertrouwen en humor kwijtgeraakt? Wanneer is dat gebeurd? Waarom heeft niemand hem gewaarschuwd?
De speelvogel die in hem woont, is een amechtige specht geworden, tokkend op een boomschors die maar niet wil barsten... Tok tok tok. Doe open, alstublieft. Laat mij er weer in! Alstublieft, geef mij de bliksem van het woord terug.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Roan Campbell
09/10/2022
5

Geweldig boek.

Wim Opbrouck tovert met de woorden.

Het is fascinerend om te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren