Cover van boek Het slagveld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2018 | 172 pagina's
ISBN: 9789403132204
Dit boek staat in de lijst Papaboeken

Het slagveld

De puberteit is geen makkelijke periode, voor kinderen en voor ouders. Dat merkt de vader van Paul ook. Zijn zoon is 15, hij rebelleert graag en hij sluit zich steeds meer af. De relatie tussen de twee verslechtert steeds meer en veroorzaakt ook problemen tussen de andere gezinsleden. Dan vinden de aanslagen van Parijs en Brussel plaats en die beïnvloeden de dynamiek in het gezin grondig.

In dit boek wordt het moderne gezin onderzocht, met de mooie en lelijke kanten erbij. Het verhaal is herkenbaar én actueel: het vertelt over de angst en radeloosheid die de puberteit kan teweegbrengen maar ook over de terroristische aanslagen. En dat alles door de ogen van een vader van een puberzoon.

Lees een stukje

Die nacht was ons kleine jochie door het monster verzwolgen. De oorlog was begonnen. We waren er niet op voorbereid. Je zou nooit moeten toestaan dat een kind ouder wordt dan twaalf. Dat is naar mijn bescheiden mening het absolute maximum. Daarna begint het gelazer.
Je hebt bij de aanwezigheid van een vijftienjarige tweevoeter onder je dak bijna net zoveel overlevingskans als bij alvleesklierkanker. Daar waren wij het levende bewijs van. We hadden de aanvallen van de vroege kinderjaren en de fysieke vermoeidheden doorstaan. Maar nu stonden we op het punt van instorten, gevangen in de loopgravenoorlog die de puberteit is.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
27/04/2020
4

Ik vond dit een heel vlot leesbaar boek dat een aantal interessante thema's aanraakt. Ook leuk om eens vanuit het standpunt van de vader te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren