Cover van boek Het meisje dat door India fietste
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2021 | 222 pagina's
ISBN: 9789024595617

Het meisje dat door India fietste

Jyoti is 15 jaar en woont in India. Wanneer haar vader gewond geraakt, moet ze naar de stad om hem te verzorgen. Maar dan breekt de Coronapandemie uit. Jyoti en haar vader hebben geen geld om in de stad te blijven. De winkels zijn gesloten en de treinen rijden niet. Er zit maar één ding op: Jyoti zal fietsen, met haar gewonde vader op de bagagedrager. Dagenlang zijn ze onderweg, door de verschroeiende hitte.

Tussendoor lees je herinneringen van Jyoti, waardoor je veel bijleert over India. Hoe meer je over haar leven leert, hoe meer je als lezer onder de indruk raakt van haar beslissing om te fietsen. Eén ding is zeker: Jyoti is ongelofelijk moedig. Een indrukwekkend verhaal! En het is dan ook nog eens waargebeurd. 

Lees een stukje

'Dit is de Taj Mahal, Jyoti. Daar heb je toch wel over geleerd op school? Het is India's beroemdste monument. Mensen uit de hele wereld komen speciaal naar India om de Taj Mahal te zien.'
'Het is duizend keer mooier dan op de plaatjes in mijn schoolboek,' zegt Jyoti. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
BOB DEWIZEL
23/04/2024
3

hahaha echt super grappig

Ainesh
29/11/2023
5

Als je de cover en de beschrijving leest, weet je gewoon dat het een goed boek wordt.

Anna
06/11/2023
4

Ik vond het een heel interessant boek. In het begin dat ik het boek las vond ik het een beetje moeilijk om het boek te begrijpen maar nadat je een paar bladzijden hebt gelezen komt dat goed! Ik heb veel over de Indische cultuur bijgeleerd. Ik vind het heel mooi van Jyoti dat ze zo goed voor haar vader zorgt en het is een meisje dat veel doorzet! Er komen soms spannende stukjes in, wat heel interessant is maar ik vind dat ze nog meer spannende stukjes kunnen toevoegen. Het boek is echt een aanrader!

Atug
29/05/2023
3

Ik vond het een leuk en avontuurlijk waargebeurd verhaal. Ik heb ook meer over de verschillende culturen in India geleerd. Ik vond het ook heel straf dat Jyoti door India fietste met haar vader achterop. En dat ze zoveel om haar vader geeft. Er was wel een nadeel dat ik het perspectief niet  altijd kon volgen maar voor de rest was het een fantastisch boek.

Quinten
28/05/2023
4

Zeker een aanrader!

Het verhaal is makkelijk te begrijpen en heeft korte hoofdstukken, handig voor mensen zoals ik die niet goed door kunnen lezen. De cultuur in India komt uitgebreid aan bod: de goden, de samenleving, de Taj Mahal... In het begin van het verhaal is het hoofdpersonage stil en verlegen, maar op het einde is ze eigenwijs en stoer geworden. Ik bleef op het einde met nog een paar vragen zitten, waar geen antwoord op werd gegeven.

Atug
27/05/2023
3

Ik vond het avontuurlijk boek en leerde meer hoe India is en over de verschilende culturen daar.

Ik vind het ook straf en dapper dat Jyoti  door India fietste met haar vader achterop en dat ze daar de motivatie voor heeft. En dat het een waargebeurd verhaal is.

Iets minder goed is dat ik het perspectief soms niet goed kon volgen. Maar voor de rest vond ik het een fantastische boek.

Nona
12/02/2023
5

Echt een leuk boek! Je leert veel over de cultuur in India. En het is een heel straf waargebeurd verhaal!

Helena
10/10/2022
5

Het was een heel leuk boek. Het is straf wat dat meisje allemaal gedaan heeft.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren