Cover van boek Tijgereiland
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2013 | 204 pagina's
ISBN: 9789045115429
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

Tijgereiland

Om niet te hoeven denken aan de pijnlijke echtscheiding van z’n ouders, vlucht Tijs in z’n eigen wereldje, waarin dieren een centrale rol spelen. Groot is zijn verbazing als zijn moeder toestemt om samen naar India te reizen. Tijs’ moeder wil er het mystieke ervaren, Tijs wil het liefst tijgers spotten. India lijkt op het eerste zicht het beloofde land, maar bij nader inzien blijkt het een vreemd en grillig land. De toenemende vermoeidheid, het verregaande egoïsme van zijn moeder en het feit dat er geen tijgers te zien zijn, zorgt voor steeds meer spanning. Na een zoveelste confrontatie vlucht Tijs het bos in, waar de tijgers leven...

Zowel de onzekere Tijs als zijn onvoorspelbare, weinig verantwoordelijke moeder komen echt tot leven. Tijgereiland verrast als een complexe psychologische roman over wat een pijnlijke echtscheiding met je kan doen. De fijne pentekeningen aan het begin en einde van de roman vertellen deels hun eigen verhaal, waarin de tijger een centrale rol speelt.

Lees een stukje

Tijs probeert te trappen op zijn schaduw. En daarna nog een keer. En plots stopt hij. Want daar begint, opnieuw, het bos. Ongemerkt is hij weer dichterbij gekomen. Een woeste haag van bomen en van struiken… Natuurlijk! Hij moet het reservaat in gaan! Verdwijnen tussen de stammen… Er zijn tijgers daar.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.31818
Mon
11/03/2024
4

Ik vond het boek tof, sommige mensen vinden dat er weinig gebeurt, maar ik vind dat niet. Je wilt weten hoe het afloopt met de moeder en of Tijs een tijger gaat zien .Het was ook leuk gedaan in het begin van het boek wanneer er werd gepraat met hem, omdat Tijs naar zichzelf opzoek ging. Kortom, een aanrader.

Elise
09/01/2022
4

Ik vond het boek interessant. Het toonde hoe een scheiding zou kunnen zijn met een puber. Ik vond het wel makkelijk om te lezen. Ik vond het tof dat er hier en daar prentjes stonden. Soms was het boek wat triestiger dan op andere momenten.

 

andres
07/01/2022
4

Het was een heel leuk boek. Het was wel moeilijk om mee te volgen met het verhaal. Ik vond het ook heel cool dat ze ook iets wilden duidelijk maken met het boek(je identiteit vinden). Ik vind ook de personages zeer leuk. Het is wel wat jammer dat er op sommige pagina's bv  maar twee zinnen stonden.?✌️⭐️

Flo Vanhulle
05/01/2022
3

Ik vond het een leuk boek. 

Soms was het moeilijk om te volgen, want eerst spraken ze met ik daarna met hij en op het laatste weer met ik. 

Er staat in de beschrijving dat hij het bos in vlucht, dit is wel waar, maar dat was niet zo lang en dus ook niet spannend. 

Het is een boek waar er veel word gereisd naar andere plaatsen.

Amber S.
05/01/2022
2

Ik vond het boek niet zo leuk. Ik vond het verhaal een beetje langdradig en er waren weinig spannende momenten dat je echt de drang kreeg om verder te lezen. Soms was het ook verwarrend en was je niet goed mee. Doorheen het boek gebeurt er eigenlijk ook niet zo veel, dat maakt dat je het boek wat trager leest. Ik zou dit boek niet meer opnieuw lezen.

Amber S.
02/01/2022
2

Ik vond het boek niet zo leuk. Ik vond het verhaal een beetje langdradig en er waren weinig spannende momenten dat je echt de drang kreeg om verder te lezen. Soms was het ook verwarrend en was je niet goed mee. Doorheen het boek gebeurt er eigenlijk ook niet zo veel, dat maakt dat je het boek wat trager leest. Ik zou dit boek niet meer opnieuw lezen.

Olivia
13/12/2020
2

Ik vond het boek niet zo leuk omdat ik niet zo goed kon mee volgen met het verhaal.?

Tristan
15/11/2020
5

☺️

Wat vind JIJ?

Aantal sterren