Cover van boek Tijgereiland
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2013 | 204 pagina's
ISBN: 9789045115429
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

Tijgereiland

Om niet te hoeven denken aan de pijnlijke echtscheiding van z’n ouders, vlucht Tijs in z’n eigen wereldje, waarin dieren een centrale rol spelen. Groot is zijn verbazing als zijn moeder toestemt om samen naar India te reizen. Tijs’ moeder wil er het mystieke ervaren, Tijs wil het liefst tijgers spotten. India lijkt op het eerste zicht het beloofde land, maar bij nader inzien blijkt het een vreemd en grillig land. De toenemende vermoeidheid, het verregaande egoïsme van zijn moeder en het feit dat er geen tijgers te zien zijn, zorgt voor steeds meer spanning. Na een zoveelste confrontatie vlucht Tijs het bos in, waar de tijgers leven...

Zowel de onzekere Tijs als zijn onvoorspelbare, weinig verantwoordelijke moeder komen echt tot leven. Tijgereiland verrast als een complexe psychologische roman over wat een pijnlijke echtscheiding met je kan doen. De fijne pentekeningen aan het begin en einde van de roman vertellen deels hun eigen verhaal, waarin de tijger een centrale rol speelt.

Lees een stukje

Tijs probeert te trappen op zijn schaduw. En daarna nog een keer. En plots stopt hij. Want daar begint, opnieuw, het bos. Ongemerkt is hij weer dichterbij gekomen. Een woeste haag van bomen en van struiken… Natuurlijk! Hij moet het reservaat in gaan! Verdwijnen tussen de stammen… Er zijn tijgers daar.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 8 stemmen
Olivia
13/12/2020
2

Ik vond het boek niet zo leuk omdat ik niet zo goed kon mee volgen met het verhaal.🐯

Tristan
15/11/2020
5

☺️

Wat vind JIJ?

Aantal sterren