Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2017 | 384 pagina's
ISBN: 9789024574056

Het geheugenboek

Sammie McCoy heeft een zeldzame ziekte waardoor ze op jonge leeftijd haar geheugen verliest. Daarom besluit ze een geheugenboek bij te houden, over alles wat belangrijk is: debatteren, haar familie en de jongens op wie ze verliefd wordt. Langzaamaan wordt bij Sammie elke hoop op de toekomst weggenomen maar echte vrienden, die blijven.

Sammie houdt van schrijven, en van het leven, en daarom leest haar verhaal als een trein. Maar wanneer haar geheugen haar in de steek begint te laten, lukken beide minder goed. Voluit leven wordt moeilijk wanneer je lichaam je in de weg zit. En niet iedereen kan om met een bijna-afscheid. In haar teksten probeert Sammie zich groot te houden maar een warboel aan woorden liegt niet. En als lezer weet je dat ook jij afscheid zal moeten nemen van het meisje dat je zo goed leert kennen.

Lees een stukje

Maak me nu maar dood.
Hou je vast: mijn artsen zeggen dat iemand met lichte dementie niet naar de universiteit kan, niet in een stad ver weg van haar ouders kan wonen, en ten slotte amper in staat zal zijn om voor zichzelf te denken. Het maakt niet uit of ik op dit moment nog steeds in staat ben om te communiceren en te lopen en te denken, want ze zijn kennelijk niet alleen dokters maar verdomme ook WAARZEGGERS, en zij weten die dingen. Dus hebben ze besloten om mijn dromen in stukken te slaan en mijn leven totaal zinloos te maken.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
s10marynissen
23/08/2019
0

Supermooi boek! ik heb geweend bij het einde. Echt een aanrader!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren