Cover van boek Gevangene van de nacht
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Cargo Young | 2014 | 382 pagina's
ISBN: 9789023489436

Gevangene van de nacht

Tijdens de mislukte staatsgreep van 1923 overleed Gretchens vader toen hij de voor Hitler bedoelde kogels opving. Als het aangenomen nichtje van Hitler, heeft Gretchen een echte voorkeurspositie in het Duitsland van 1933. Tot Gretchen van de – uitgerekend joodse – journalist Daniel Cohen verneemt dat hij twijfelt aan de omstandigheden van haar vaders dood. Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, sluit Gretchen een pact met Cohen, en dat heeft vanzelfsprekend verregaande gevolgen…

Voor haar debuutroman heeft Anne Blankman erg veel onderzoek gedaan, en dat merk je. De impact en fatale afloop van Wereldoorlog I, de maatschappelijke omwentelingen in het Duitsland van 1933, het opkomend nationaal-socialisme en de bittere armoede van de doorsnee bevolking komen ruimschoots aan bod. Met een creatieve ‘cast’ van historische en verzonnen personages schrijft Blankman niet alleen geschiedenis, maar integreert ze tal van spannende passages en zelfs een ontluikend liefdesverhaal. Het leidt tot een erg spannend open einde, dat oprecht doet uitkijken naar het tweede deel van de trilogie.

Lees een stukje

De vloer onder haar vertroebelde. Haar vader was geen held geweest; hij was niet voor Hitler gesprongen om hem tegen een spervuur van kogels te beschermen. Hij was opzij gewankeld omdat hij al was geraakt, en zijn lichaam had bij toeval als schild gediend voor Hitler. Hij had zich helemaal niet voor de Führer willen opofferen. Ze balde haar vuisten. Haar vader was met opzet vermoord, en wie de dader ook mocht zijn, hij moest ervoor boeten.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren