Cover van boek Alleen meisjes kunnen vliegen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2022 | 215 pagina's
ISBN: 9789044844856

Alleen meisjes kunnen vliegen

1960. De Russen schieten twee honden naar de maan die veilig terugkomen. Intussen probeert de jonge Anton te achterhalen wat er met zijn vader gebeurd is. Hij ontdekt stukje bij beetje welke geheimen het verwaarloosde kasteel en zijn vreemde bewoners verborgen houden.
Deze historische thriller vol verrassende wendingen verweeft verschillende verhaallijnen met elkaar. Perfect geschikt voor lezers die houden van spanning en actie tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. 

Lees een stukje

Ook nadat ik mij op de bank had laten neervallen en weer op adem was gekomen, bleven de vochtige spoorwegvallei en het vervallen seinhuis met het hakenkruis en het verminkte gezicht van de zwerver me achtervolgen. Ik kon me nu de plaats waar mijn vader was gevallen precies voorstellen, maar dat had me niet geholpen om het verleden achter mij te laten. Integendeel, het had mijn nieuwsgierigheid alleen maar aangewakkerd.
Ik wilde te weten komen wat zich daar precies had afgespeeld, al had ik geen flauw idee hoe ik daar achter kon komen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.375
4.4/5 8 stemmen
Amélie x
29/11/2023
4

Het boek zelf is een heel goed boek vind ik persoonlijk. Wat ik wel net iets minder vind, is wanneer ze wisselen van tijd, dan raak ik een beetje in de war. 

Jacob
11/10/2023
4

Het boek is goed geschreven en doordat de lezer in het begin van het verhaal niet al te veel weet kun je zelf nadenken over de uitkomst. Het einde vond ik wel net iets te voorspelbaar.

Janthe Van Esser
13/09/2023
5

Als je een presentatie moet maken is dit een ideaal boek.

Fien
06/03/2023
5

Heel leuk boek!!! In het begin verwarrend maar leuk dat alles dan stilletjes aan duidelijk wordt. Zeker een aanrader! Goed geschreven met verschillende woordenschat. 

Sienna
05/12/2022
4

Het is een zeer goed boek, alleen jammer dat er zoveel uitleg in het begin staat.

Wat ik geweldig vind, is dat aan het einde van het boek ineens alles duidelijk wordt.

In het begin is het wat onduidelijk wat er gebeurt omdat er de hele tijd van plaats wordt verwisseld, maar na 2 hoofdstukken begin je het wel te begrijpen.

Op de cover staat dat het een thriller is maar eigenlijk is het niet echt eng.

Zeker een aanrader!

 

Maria
02/12/2022
4

Ik vind het eigenlijk echt wel een super goed boek. Ik vind het wel erg wat er is gebeurd met Cornelia en haar vader. Ik kan wel niet geloven dat het een waar gebeurd verhaal is en dan ook nog van de 2de wereldoorlog.

DiPNi
09/09/2022
5

super goed boek. ga zo verder

Wat vind JIJ?

Aantal sterren