Cover van boek Dromen van een Arabische Lente
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Nieuw Amsterdam | 2008 | 348 pagina's
ISBN: 9789046803202
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit het Midden-Oosten

Dromen van een Arabische Lente

De golf van revoluties in de Arabische Wereld is zonder twijfel één van de meest belangrijke historische gebeurtenissen van onze tijd. Petra Stienen was er jarenlang diplomaat voor Nederland. In Dromen van een Arabische Lente beschrijft ze haar ervaringen in Egypte en Syrië voor het uitbreken van de revoluties. Ze vertelt over haar werk voor de mensenrechten, waarbij ze altijd veel aandacht gehad heeft voor de positie van de vrouw. Het verhaal brengt je van mensenrechtenactivisten in kleine cafés tot het bureau van Bashar al-Assad, de president van Syrië.

Het Midden-Oosten is zo veel meer dan gesluierde vrouwen en mannen met baarden. Het verhaal van Petra Stienen geeft je een veel realistischer beeld dan de slogans die we hier vaak horen. Het boek is een ideale inleiding voor wie meer wil weten over het Midden-Oosten en de mensen die er leven. Het boek leest vaak als een boeiend reisverhaal van de ene ontmoeting naar de andere. De kiemen van de Arabische lente zijn al duidelijk zichtbaar in de vele ontmoetingen die ze er had, waardoor het boek een enorme actualiteitswaarde krijgt.

Lees een stukje

Een paar dagen na de ceremonie op het paleis spreken Roya en ik af bij haar op kantoor. Roya wil alles weten over het presidentiële bezoek en ik vertel hoe het is gegaan. 'Ik voelde me beetje als Dorothy uit de Wizard of Oz toen ik met mijn schoenen over het marmer liep.' 'Down the yellow brick road', gniffelt Roya. 'Inderdaad, maar die yellow brick road was daar een rode loper. Mijn hakken zakten er zo diep in weg dat ik mijn evenwicht niet kon bewaren en ik ben er toen maar naast gaan lopen. Het geklik van mijn hakken galmde door de hoge en holle ruimte. Het was raar om in een paleis van de Assads te lopen, terwijl ik zo vaak met mensen heb gesproken die bang zijn voor deze familie. Ik besefte toen pas hoeveel moed het vergt om tegen deze machthebber in te gaan.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren