Cover van boek Dracula, naar Bram Stoker
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2006 | 223 pagina's
ISBN: 9059081560
Dit boek staat in de lijsten DagboekenBoeken om bij te griezelen

Dracula, naar Bram Stoker

De Engelsman Jonathan Harker moet voor zaken naar Transsylvanië. Daar wordt hij ontvangen door graaf Dracula.
Tijdens zijn steeds beklemmender wordend bezoek begrijpt Jonathan dat hij ‘gevangen’ is. Zijn werkgever en zijn liefje thuis in Engeland snappen niet wat er met hem gebeurt.
Het vampirisme maakt vele bloederige slachtoffers, zelfs in Engeland. Zal het de goede mensen lukken het kwaad de kop in te drukken? Overleeft Jonathan zijn bezoek bij de graaf?

Lekker griezelen voor gevorderden met deze klassieker van Bram Stoker...

Lees een stukje

Een paar uur later hoorde ik een scherp gejammer in de kamer van de graaf. Een gejammer dat meteen werd gesmoord; daarop volgde een huiveringwekkende stilte. Ik liep naar de deur, maar die was weer op slot gedaan zonder dat ik het had gemerkt. Ik hoorde een angstkreet op het binnenhof. Ik rende naar het raam en zag een vrouw staan, met loshangend haar en een hand op haar hart gedrukt. Zodra ze me opmerkte, gilde ze: ‘Monster! Geef me mijn kind terug!’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.89189
Do Gevaert
14/01/2022
4

Ik vond het begin een beetje raar omdat je niet wist wat er ging gebeuren, maar dan las ik verder en vond ik het echt mega-goed. Ik moet wel eerlijk zijn: sommige stukken vond ik wel eng, maar dat ging dan weer weg toen ik aan het einde zat. Ik zou het echt aanraden voor mensen die van iets engere boeken houden

Mauro Timmerman
09/01/2022
4

Ik vond het het spannend boek. Wel veel pagina's, maar wel tof. Ik heb er van genoten om het te lezen. Het is zeker een aanrader om te lezen. 1 van de beste boeken die ik gelezen heb ☺️

Seppe Devriese
07/01/2022
4

‘Dracula’ is een spannend boek met veel onverwachte wendingen. De manier waarop het boek is opgebouwd vond ik origineel, stukjes dagboek worden afgewisseld met krantenartikels en brieven. De auteur neemt je helemaal mee in zijn verhaal doordat de omgeving en gebeurtenissen nauwkeurig worden beschreven. De personages zijn boeiend en erg verschillend van elkaar. Een echte aanrader voor wie een beetje wil griezelen!

 

Janos
06/01/2022
4

Leuk boek. Dit is een betere versie dan de grote. Goed geschreven, spannend. Ik zou deze versie aanraden.

09/11/2020
1

KAULO SLECHT

noah
12/09/2017
0

het was spannend
en goed geschreven

amber
13/10/2016
0

zeer spannend boek, een aanrader

dracula01
07/10/2015
0

graaf :-)

bruto
03/01/2015
0

bruto

amber
21/10/2014
0

dit boek heb ik zelf nog niet gelezen
maar mijn vriendin leis vermeiren vind het suuuuuuuper leuk

lies vermeiren
21/10/2014
0

ik ben begonnen met het en ik vind het nu al heel spannend en leuk!!!

dante
20/09/2013
0

Nog niet gelezen ;).

Robin
25/03/2013
0

Ed Franck heeft echt zijn best gedaan. Dracula is echt een fantastisch boek. Ik denk dat het het spannendste boek is dat ik ooit gelezen heb. Het is spannend het hele boek door. Ik kan het zeker iedereen aanbevelen die van angstaanjagende en spannende boeken houdt en ook aan iedereen die van vampieren houdt natuurlijk. Het is echt de moeite om het boek te lezen. Het boek krijgt van mij een dikke 10.

maher
25/12/2012
0

Een beetje angstaanjagend van dat slapen in de kist-gedoe, maar op zich een superspannend boek. Zeker op het einde wanneer Graaf Dracula(vampier) zijn einde gaat krijgen.

Niels
04/10/2012
0

Stom boek

Thomas Boone
12/05/2012
0

'Dracula' is een spannend en bloeddorstig verhaal over vampieren, geschreven voor echte horrorfanaten. Een pluspunt is dat het boek opgebouwd is uit dagboekfragmenten, waar de personages hun diepste gedachten en ervaringen delen met de lezer. Je leert echt meer uit Dracula, het personage zelf. Gelukkig zijn er ook tegenstrijdige mensen die zich tegen Dracula willen wapenen,dat zijn allemaal leuke elementen om een spannende verhaal te maken. Wat ook nog leuk is, is dat het verhaal zich een tijdje terug afspeelt. Kortom, een goed boek waar de lezer geen eentonig beeld krijgt van de vampier zelf.

Janake_x
05/10/2011
0

super saai !!

Thomas Vervaeck
09/06/2011
0

Dit boek is gewoon fantastisch goed, het is niet te beschrijven! Het beste wat ik ooit heb gelezen! Dit boek heeft zowel spanning als avontuur, het sleept je mee naar Transsylvanië en je komt er nooit meer uit, het is een echte spookstad waar je af en toe wel eens uit je lijf springt van het schrikken! Dit boek is een echte aanrader voor liefhebbers van spook- en/of vampierverhalen! Ook fans van Dracula zullen dit boek wel om te smullen vinden want hij nog enger dan enger in dit fantastische boek! Als je graag zou slapen de dag dat je het boek leest, raad ik je aan om de griezelige stukken over te slaan maar dan heb je wel één klein probleem: alles is griezelig! dus gewoon in het kort: als je bang bent voor griezelverhalen dan raad ik je zeker niet aan om het te lezen! Nogmaals dit is een fantastische maar eng boek!

tomtom
08/02/2011
0

super cool

bert
23/04/2010
0

Kij goe!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren