Cover van boek Dochter van de vuurhoeder
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
The House of Books | 2022 | 462 pagina's
ISBN: 9789044363968

Dochter van de vuurhoeder

Daunis Fontaine is 18 en voelt zich al heel haar leven een buitenbeentje. Ze hoort niet echt thuis op het Ojibwe-reservaat. Omdat ze half-Anishinaabe is, past ze ook niet in haar geboortedorp. Bovendien is ze niet op haar mondje gevallen, heel slim en sportief; een combinatie die veel mensen in de war brengt. Jamie, de nieuwe ijshockeyspeler, is meteen geïntrigeerd door Daunis. Wanneer ze getuige is van een gruwelijke moord blijkt Jamie een undercover FBI-agent te zijn. Daunis raakt verstikt in een kluwen van intriges en corruptie die haar gemeenschap teistert. 

Een razend spannend verhaal met meerdere heftige plottwisten. Als lezer zit je tot de laatste pagina op hete kolen.

Lees een stukje

Ik begin mijn dag voor zonsopgang, trek mijn sportkleren aan en leg een snufje semaa aan de oostkant van de boom waar het zonlicht de tabak als eerste zal raken. Gebeden beginnen met een offergave van semaa en het delen van mijn spirituele naam, mijn Clan en waar ik vandaan kom. Ik voeg altijd een extra naam toe om er zeker van te zijn dat de Schepper weet wie ik ben. Een naam die me met mijn vader verbindt - omdat ik eerst een geheim was en dan een schandaal. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Anoniem
04/05/2024
4

Ik vond het een heel speciaal boek. Het begin vond ik niet zo leuk om te lezen. Het was een beetje saai, maar toen ik in het midden van het boek zat, was het zo spannend en fijn om te lezen. Ik kon het boek niet meer wegleggen. Het is wel een heftig verhaal. Je moet er dus ook wel echt je tijd voor nemen. 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren