Cover van boek De zweetvoetenman : over rechtszaken & regels
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2017 | 247 pagina's
ISBN: 9789047708261
Dit boek staat in de lijst Beroepen

De zweetvoetenman : over rechtszaken & regels

Kun je eigenlijk een boete krijgen voor zweetvoeten? Heeft een hond inspraak voor de rechtbank? En mag je een gestolen fiets terugstelen? Aan de hand van echt gebeurde voorbeelden schreef Annet Huizing een boek over recht en de rechtspraktijk. Huizing vertrekt van een recente rechtszaak en verduidelijkt vervolgens op een leuke manier begrippen die eerst moeilijk lijken, zoals 'met voorbedachten rade' of 'jurisprudentie'.

Lijkt rechtspraak jou maar een saai onderwerp? Dan heb je dit boek nog niet gelezen! Recht is soms best grappig. Middenin het boek vind je ook uitklapbare pagina’s met schema’s over de verschillende soorten recht, de medewerkers van de rechtbank en de weg van strafbaar feit tot straf. De humoristische prenten maken het boek helemaal af.

Lees een stukje

Wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt?
Beetje rare vraag natuurlijk. Het is sowieso niet zo slim om iemand te vermoorden. Er zijn betere manieren om wraak te nemen. Maar de hoofdpersoon in deze beroemde zaak over taart en rattengif dacht daar heel anders over. WRAAK met hoofdletters, dat was het enige waar hij nog aan kon denken. Lees en huiver.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
1.416665

Wat vind JIJ?

Aantal sterren