Cover van boek De zomer waarin alles veranderde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2021 | 255 pagina's
ISBN: 9789048858866
Dit boek staat in de lijst Zomer

De zomer waarin alles veranderde

Samen met haar moeder en broer brengt Belly de zomer door in het strandhuis van Susannah en haar zonen Jeremiah en Conrad. Dat doen ze al bijna 16 jaar, en elk jaar opnieuw kijkt ze ontzettend uit naar het weerzien met haar tweede moeder en de jongens van haar dromen. Maar deze zomer is anders dan alle vorige. Niet alleen Belly is veranderd; alles en iedereen lijkt een nieuwe weg in te slaan. Wie weet wat haar deze zomervakantie nog allemaal te wachten staat...

Zon, zee, strand en vlinders in de buik. Meer hoeft de vakantie voor Belly niet te zijn. Maar als lezer krijgt je in dit boek, samen met Belly, wél een heleboel meer dan dat. Het meisje vertelt over haar vorige zomers met hun goede én hun slechte momenten, over Susannahs kanker, de scheiding van haar ouders maar ook over haar eerste kus en alles wat er nog zoal in een paar maanden aan het strand kan gebeuren.

Lees een stukje

Ik kon niet nog een jaar verder zonder het hem te hebben verteld. Ik was bang geweest voor verandering, bang om iets te doen wat ons vakantiezeilbootje zou doen omslaan, maar dat had Jeremiah al gedaan, en kijk, we leefden nog. We waren nog steeds Belly en Jeremiah.
Ik moest wel, ik moest het doen, want ik ging dood als ik het niet deed.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.8
Rosalie Peeters
07/12/2023
5

Ik vond het boek enorm aangenaam om te lezen.

Het verhaal kon ik me zo inbeelden.

Het was wel jammer dat er geen tekeningen bij staan want dan zit je helemaal in het verhaal.

Hanne-Liese Michielsen
01/12/2023
4

Ik vond het een heel leuk boek!

Ik vind de titel best passend en de cover ook. Het leest in het begin een beetje stroef. Er komen heel veel details in, wat sommige stukken wat lang laat duren. Dat is wel een klein minpuntje, vind ik.

Ik heb het boek in een weekje uitgelezen. Na een paar bladzijdes begint het wel goed vlot te lezen, maar je moet wel geduld hebben. Het is wel echt een boek waarbij je niet kan stoppen met lezen! Het is echt een goed en romantisch verhaal. Echt een aanrader als je van liefdesverhalen van jonge tieners houdt.

Een heel leuk boek, je moet het zeker lezen!!

Céleste Michielse
30/11/2023
0

Pluspunten:

Het boek is echt een aanrader. Ik vind de plaats waar het boek zich afspeelt heel leuk omdat het echt een zomerse plek is met zee en strand. Het verhaal is ook origineel en als je begint te lezen kan je ook niet stoppen. Er zijn ook leuke hoofdstukken waar ze schrijven over andere zomers. Het heeft een goed aantal pagina’s. Daardoor is het boek ook niet saai.

Minpunten:

Dat Belly (het hoofdpersonage) koos voor iemand die eigenlijk zeer gemeen was tegen haar. Terwijl er ook iemand was die om haar gaf en oprecht van haar hield.

 

 

Nina
18/02/2023
5

Wauw, wat een fantastisch boek!

Als je het boek hebt uitgelezen, heb je veel zin om het tweede en het derde deel te lezen. 

Pauline
09/02/2023
5

Heel leuk boek!

ava
08/12/2022
5

ik vind het een heel leuke boek, ik vind ook dat het gepast is voor een jongere leeftijd

Marie
02/12/2022
0

Het is een heel leuk boek, goed te volgen en niet te ingewikkeld! Ik denk ook dat het gepast is voor heel wat leeftijden. Persoonlijk vind ik het meer een boek voor meisjes, maar ook jongens kunnen het lezen. Zeker een aanrader!

Mercy
07/11/2022
5

Fantastisch

Cammil
21/10/2022
5

goed

tostie
13/06/2022
5

Leuk ?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren