Cover van boek De wrede prins
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Boekerij | 2020 | 347 pagina's
ISBN: 9789022589571
Dit boek staat in de lijst TikTok boeken

De wrede prins

Wanneer Jude zeven jaar oud is, worden haar ouders voor haar ogen vermoord. De moordenaar blijkt een elf te zijn, en zij en haar zussen worden meegenomen naar de elfenwereld.
Tien jaar later heeft Jude heel goed door dat ze als mens niet veel betekent in de wereld van de elfen. Ze gaat op zoek naar een manier om meer macht te verkrijgen, en dat lijkt ook te lukken wanneer haar de positie van spion wordt aangeboden. Elfen spelen echter graag met de werkelijkheid, en niets is wat het lijkt... 

Jude is, in één woord, menselijk. Dit maakt van haar een verfrissend personage. Ze is geen heldin, maar ook geen antiheld. Ze wilt gewoon het beste voor zichzelf. 

Lees een stukje

We komen langs een gytrash, een grote zwarte hond, en een bargenhest, familie daarvan. Iedereen lacht te hard, danst te wild. Als ik langs een feestvierder kom met een koboldmasker op, tilt hij dat op om naar me te knipogen. Het is de Kakkerlak. 
'Ik heb gehoord hoe het laast ging. Goed werk,' zegt hij. 'Let nu maar op of je iets ziet wat niet klopt. Als Balekin actie tegen Dain wil ondernemen, zal hij dat doen voor het begin van de ceremonie.' 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.57143
4.6/5 7 stemmen
Anoniem
27/03/2024
3

The Cruel Prince is een avontuurlijk, fantasierijk verhaal met een beetje romantiek erin. Er is ook veel spanning. Het werd geschreven door Holly Black. Het boek gaat over Jude, een dapper en moedig meisje.

Ze beleefde van alles met haar twee zussen. Een lange man nam hen door verschillende redenen onterecht mee naar een totaal andere wereld, de feeënwereld. Het was niet gemakkelijk in de andere wereld. Ze moesten er gaan werken in het kasteel van de wrede prins. Daar werden ze niet behandeld zoals de anderen, dat kwam omdat ze mensen zijn. De wezens in Elfhame vonden hen vreemde creaties.

Zo laat het boek zien hoe het voelt om anders behandeld te worden. Ze beleefden veel avonturen in het boek waardoor het altijd spannend was en leuk is om te lezen. Het is zeker een aanrader. Vooral voor lezers die van actie houden.

romyy
27/03/2024
5

<opgelet, spoilers>

De wrede prins is het eerste boek van de literaire boekenreeks The Folk of the Air, geschreven door Holly Black.

Het boek gaat voornamelijk over de sterveling Jude Duart, die in een wereld leeft met onsterfelijken samen met haar tweelingzus, Taryn Duart en haar oudere halfzus, Vivienne. Viv is een half faerie, dat is soort wezen dat magie uitoefent. Ze blijkt de wettelijke dochter te zijn van de gruwelijke maar mysterieuze man die ook wel ‘Madoc’ genoemd wordt. Na de dood van hun ouders belanden de kinderen in verwarring. Vivienne haalt haar biologische vader nochtans over om haar halfzussen mee te nemen naar het onbekende Elfhame in Faerie om daar op te groeien. Ze komen de wrede prins Cardan tegen die de tweeling de realiteit laat zien van de sprookjeswereld Elfhame.

De personages zijn fantastisch beschreven met hun eigen verleden, personaliteit en standpunt in het verhaal waardoor je het perspectief van een karakter makkelijker kan begrijpen. De schrijfstijl was wat mij betreft ook absoluut geweldig omdat de schrijfster een goed gevoel voor taal heeft en de juiste woorden vindt om elke situatie in te lichten. Daarbij is de opbouw van de zinnen ook passend bij het boek: Ik vind dit echt een aanrader om te lezen!😊

Lizzy
21/11/2022
4

Echt een goed fantasy boek! Ik kon me goed inleven in Jude en de wereld waarin het verhaal zich afspeelt vind ik erg interessant om over te lezen. Een heel goed boek dus! Nu hoor ik je denken, maar waarom dan geen 5 sterren? Dat komt omdat ik toch nog iets miste en de personages vond ik niet echt heel erg goed beschreven waardoor ik een beetje een vlak beeld van ze had. Verder echt een leuk boek!

lily
15/10/2022
5

echt een geweldig boek, een aanrader.

Noor
21/09/2022
5

Ik hou echt van dit boek en ook van de rest van de reeks, ik raad je echt aan dit te lezen!!! (Ik heb de serie al meer dan drie keer gelezen denk ik)

 

jolientjeeeeh
29/06/2022
5

Echt een geweldig boek

Bob
26/01/2022
5

Dit was een zeer leuk boek. Ik zou het zeker aanraden als je van fantasyboeken houdt. Een nadeel is dat ik stress kreeg van sommige personages.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren