Cover van boek De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2014 | 253 pagina's
ISBN: 9789085425649

De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast

Een fakir reist uit India naar Parijs, om een spijkerbed te kopen. In Ikea, of wat dacht je? Natuurlijk loopt het anders dan gepland. Voor hij het beseft, reist onze fakir in een Ikea-kast naar Engeland, samen met echte asielzoekers. Verder wordt hij geholpen door een bekende actrice, ontmoet hij een louche taxichauffeur en een Parijse schone. Grenzen, douanes, boten en luchtballonnen brengen hem door Europa, en vooral naar hemzelf. Want deze Indiër wil niet langer een fakir zijn, wel een rechtschapen man die kan liefhebben.

Zin in slapstick en een absurd verhaal? En tegelijkertijd in een steengoed geschreven verhaal dat speels en toch serieus vertelt over migratie en liefde, over racisme en verschillende culturen. Dit boek is even geweldig en origineel als de titel. Het boek is een hype in Frankrijk, en het zou erg bizar zijn, als het dat niet wordt in het Nederlands.

Lees een stukje

Hij haalde de veiligheidsspeld van zijn stropdas en maakte de boord van zijn overhemd open om beter te kunnen ademen. Het einde van zijn avontuur was nabij. Maar na een paar minuten was nog altijd niemand hem uit zijn schuilplaats komen jagen en daaruit maakte hij op dat de stem uit de luidspreker alleen had aangekondigd dat de winkel toeging. Hij verademde en wachtte af.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren