Cover van boek Alleen maar nette mensen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Nijgh & Van Ditmar | 2008 | 286 pagina's
ISBN: 9789038890616

Alleen maar nette mensen

David Samuels, jood, is 21 en zit erg in de knoop met zichzelf. Zijn familie, vrienden en liefje behoren allemaal tot de 'nette mensen': goedgemanierd, gestudeerd, altijd beleefd en wit. Toevallig heeft David zwarte krullen, waardoor hij eruitziet als een Marokkaan. Vervelend! David komt voor een hartverscheurende keuze te staan: gaat hij verder met zijn nette jeugdvriendinnetje Naomi of kiest hij voor de verboden charmes van Rowanda, een 'echte negerin'?

Alleen maar nette mensen is een ongelooflijk grappig boek over de clash tussen twee culturen. Aan de ene kant de 'nette' mensen, aan de andere kant foute r&b, blingbling, cola, kentucky fried chicken en seks. Het boek leest als een trein, met hoofdstukjes van maximum 3 pagina's en korte zinnen die klinken als vettige rock & roll. Een amusant boek!

Lees een stukje

Dit is het verschil: de vrouwenbil.
Blanken vinden een dikke vrouwenbil het lelijkste wat er bestaat. Witte vrouwen gaan liever dood dan dat ze dikke billen hebben.
Zwarte mensen kunnen zich niet voorstellen hoe iemand een vrouw zonder bil aantrekkelijk kan vinden. Zwarte vrouwen gaan liever dood dan dat ze een platte bil hebben.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 9 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren