Cover van boek De verborgen geschiedenis
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2022 | 621 pagina's
ISBN: 9789023467212
Dit boek staat in de lijsten Sterke debuten TikTok boeken

De verborgen geschiedenis

New England, een prestigieuze universiteit, Hampden College. De schuchtere Richard Papen heeft een diepgeworteld verlangen om zichzelf te bewijzen als een intellectueel. Wanneer hij een exclusief clubje studenten Grieks leert kennen, wordt hij - verblind door adoratie - meegezogen in hun wereld, met alle morbide gevolgen van dien. 

'Een verborgen geschiedenis' is terecht een klassieker: een spannende thriller, maar ook een literaire ideeënroman. Een dik boek vol referenties naar Griekse taal- en letterkunde en filosofie, met een steengoede sluimerende spanningsboog, waardoor het toch vlot leest. Voor iedereen die zich graag verliest in dromen over glooiende universiteitscampussen, oude bibliotheken met eikenhouten plafonds, klimop aan de ramen, stoffige naslagwerken en mistige bossen. Maar deze droom kan onder groepsdruk ook in een lugubere nachtmerrie veranderen...

Lees een stukje

Na het college liep ik in een droom naar beneden, mijn hoofd tolde, maar ik was me er scherp, pijnlijk van bewust dat ik leefde en jong was op een prachtige dag; de hemel was diep, intens blauw, de wind verspreidde rode en gele bladeren in een warreling van confetti. 
Schoonheid is ontzetting. We sidderen voor alles wat we mooi noemen. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Annelien
19/04/2024
5

Beste boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren